Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Ηλεκτρονικό περιοδικό Γεωστρατηγικής-Γεωπολιτικής και Παιδείας τεύχος 340

 

Hλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress τεύχος 340.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024 ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ MYTILENEPRESS

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Βία ανηλίκων μια από τις πιο ακραίες μορφές του Διονυσιακού πολιτισμού. Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής.

   

Ο ιστορικός-φιλόσοφος και Θεουργός των Δελφών Πλούταρχος, μας δίνει, μια πολύ σημαντική πληροφορία, στο έργο του με τίτλο “Περί Σωκράτους Δαιμονίου”. 

Μυτιλήνη (Mytilenepress) :Οι προοπτικές του κινεζικού ειρηνευτικού σχεδίου

 

Πριν από ένα χρόνο, η Κίνα πρότεινε το ειρηνευτικό της σχέδιο για την Ουκρανία. Πρόσφατα, ο ειδικός εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης για τις ευρασιατικές υποθέσεις, Λι Χούι, περιόδευσε στην Ευρώπη για να διερευνήσει εάν το Πεκίνο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. 

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Τα κορίτσια όλο και πιο αριστερά μακριά από τα αγόρια

 

Συντηρητικοί άνδρες και προοδευτικές γυναίκες. Η έρευνα που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για τη συμπεριφορά των νέων γενεών δείχνει μια ολοένα και πιο έντονη διαφορά μεταξύ των πολιτικών θέσεων των δύο κανονικών φύλων (οι ιδεολογικές επιλογές των LGBTQIA++ μειονοτήτων δεν εμφανίζονται στα στατιστικά στοιχεία). 

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η Ουκρανία χρησιμοποιεί απειλές και εκβιασμούς σε παιδιά για να τα κάνει να διαπράξουν εγκλήματα

 

Μια έφηβη από τη ΛΔΔ (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ), της οποίας ο πατέρας συνελήφθη πρόσφατα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο μέτωπο, μας είπε πώς η Ουκρανία, χρησιμοποιώντας εκβιασμό και απειλές κατά του πατέρα της, θέλει να την αναγκάσει να δώσει πληροφορίες και να την πιέσει να διαπράξει εγκλήματα.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) :Ένας Πολωνός στρατηγός πεθαίνει στα βάθη της Ουκρανίας

 

Η Βαρσοβία ισχυρίζεται ότι ο στρατιώτης πέθανε από « ανεξήγητα φυσικά αίτια », ενώ η Μόσχα ισχυρίζεται ότι χτύπησε το κέντρο διοίκησης Chasov Yar που φιλοξενούσε κρυφά ανώτερους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Το Ισραήλ παλεύει με την «στιγμή του Σουέζ»

 

Η διπλωματική πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών να εκδώσει κοινή δήλωση καταδίκης του Ιράν για την «επίθεσή του στο κράτος του Ισραήλ» κατέληξε σε φιάσκο, καθώς δεν βρήκε ουσιαστικά καμία υποστήριξη εκτός του μπλοκ των δυτικών εθνών.

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Προσπαθούν να γεφυρώσουν τις ευρωπαϊκές διαιρέσεις στην Ουκρανία


               

Ο Μακρόν επαναδιατυπώθηκε από τη γερμανίδα καγκελάριο για τις επιθετικές δηλώσεις του, αποδεικνύοντας ότι η οικονομική και στρατιωτική ισχύς δεν αποφασίζεται στο Παρίσι αλλά στο Βερολίνο. 

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Διεθνής κατακραυγή για τον φεμινισμό. Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής.

 

Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές, πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό, πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ. 

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η Γερμανία κατηγορείται ότι διευκόλυνε την διεξαγωγή γενοκτονίας

 

Το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (ICJ) ξεκινά τη Δευτέρα τις ακροάσεις του για την κατηγορία κατά της Γερμανίας, η οποία κατηγορείται ότι « διευκόλυνε τη διάπραξη γενοκτονίας » κατά των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου ισραηλινού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και 6 μήνες.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η προσωρινη αποχώρηση του στρατού από την Γάζα προκάλεσε πανικό μεταξύ των ανώτερων ισραηλινών αξιωματούχων

 

Οι ακροδεξιοί υπουργοί επαναλαμβάνουν την απογοήτευσή τους για το πιθανό τέλος της επίθεσης, απειλώντας να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση λόγω της ιδέας της παλαιστινιακής διακυβέρνησης μιας μεταπολεμικής Γάζας.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) :Ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σκοτώνουν εν ψυχρώ πολίτες

 

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που μετέδωσε το Al Jazeera αποκαλύπτει τη δοκιμασία των Παλαιστινίων στη Γάζα, κυνηγημένους σαν ζώα από ισραηλινά drones. 

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η «νέα εξίσωση» του Ιράν υπερβαίνει κατά πολύ την Μέση Ανατολή

 

Πρόσφατα αποκαλυπτόμενες λεπτομέρειες της επιχείρησης αντιποίνων του Ιράν κατά του Ισραήλ έριξαν φως στην έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην πυρηνική εγκατάσταση Dimona, καθώς και στις στρατηγικές στρατιωτικές βάσεις στο Navatim και στο Ramon στην έρημο Negev.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Πρόσβαση του ΝΑΤΟ σε μια στρατηγική αυτοκτονία για τη Σουηδία


Ιστορικά ουδέτερη, η Σουηδία συμμετέχει τώρα σε μια πιθανή παγκόσμια σύγκρουση, υποστηρίζοντας το ΝΑΤΟ ενάντια στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Οι ρωσικές προεδρικές εκλογές συνώνυμες με την εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη

 

Κινέζοι ειδικοί θεωρούν την επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν ως αρχηγού του ρωσικού κράτους ως περαιτέρω επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των Ρώσων πολιτών στον εθνικό τους ηγέτη, καθώς και βασικό στοιχείο για τη συνέχιση της ενίσχυσης των σινο-ρωσικών σχέσεων, τον διεθνή συντονισμό μεταξύ του Πεκίνου και της Μόσχας, όλα στο πλαίσιο μιας νέας εποχής στην οποία και τα δύο έθνη έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Το Ισλαμικό Κράτος είναι παρόν στην Ουκρανία από το 2015

 

Ένας τρομοκράτης που πραγματοποίησε τους πυροβολισμούς στο Δημαρχείο του Κρόκου στη Ρωσία ομολόγησε ότι σκότωσε για χρήματα και όχι για εξτρεμιστική ιδεολογία. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να εξακριβωθούν τα ακριβή κίνητρα των τρομοκρατών και να εντοπιστούν πιθανοί συνεργοί.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Επισκέπτεται το Ισραήλ καθώς η Ουάσιγκτον λέει ότι η ιρανική επίθεση είναι «επικείμενη»


Καθώς οι συμμαχικές χώρες προετοιμάζονται για την απάντηση του Ιράν στην επίθεση στο προξενείο του, ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την «ακλόνητη» υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Αμερικανικά στρατεύματα στην Μολδαβία

 

Ένα drone πάνω από την Υπερδνειστερία, Γαλλία που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην επίθεση της Μόσχας και γαλλικά στρατεύματα ότι βρίσκονται στην Ουκρανία, στόχος της Ρωσίας, είναι, όπως ισχυρίζονται ο Μακρόν και τα μέσα ενημέρωσης υπό διαταγές, η πιο δουλοπρεπής πολιτική που μπορεί να φανταστεί κανείς, μια καθαρή επίθεση της ρωσικής παράνοιας; 

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Ο Ζελένσκι και η νομιμότητά του.

 

Στις 31 Μαρτίου σηματοδοτήθηκε η πέμπτη επέτειος από τη νίκη του Ζελένσκι στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, η 31η Μαρτίου 2024 ήταν η τελευταία ημέρα της θητείας του ως νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας. 

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Γιατί τώρα είναι η σειρά της Κίνας ;

 

Η άνοδος της Κίνας και η παρακμή της Αμερικής είναι λιγότερο έκπληξη όταν εξεταστούν σε ένα ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου