Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Ο εμπρηστής Ουάσιγκτον φωνάζει «Φωτιά» σε μια περιοχή που ανατινάζει.

 

Ο εμπρηστής Ουάσιγκτον φωνάζει «Φωτιά» σε μια περιοχή που ανατινάζει.


Έρευνα-Επιμέλεια  και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail.com-6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες". Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Πόσο παράλογο! Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν διασχίζει «ξέφρενα» τη Μέση Ανατολή «προειδοποιώντας» ότι η σύγκρουση κλιμακώνεται για να κατακλύσει την περιοχή.

Ο εμπρηστής Ουάσιγκτον φωνάζει «Φωτιά» σε μια περιοχή που ανατινάζει.

Αυτό συμβαίνει ενώ η Ουάσιγκτον τροφοδοτεί τη συνεχή γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Και ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ δολοφονούν κορυφαίους διοικητές της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και του Ιράν στον Λίβανο και το Ιράκ.

Αυτό συμβαίνει ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες μπλοκάρουν κατάφωρα τις εκκλήσεις προς τα Ηνωμένα Έθνη για κατάπαυση του πυρός και ενώ στέλνουν πολεμικά πλοία και πολεμικά αεροσκάφη στην περιοχή.

Ο Blinken πραγματοποιεί περιοδεία σε εννέα χώρες αυτήν την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και του Ισραήλ. Είναι το πέμπτο του ταξίδι στην περιοχή από τις 7 Οκτωβρίου.

Ένας τίτλος στο NBC δήλωσε : «Η βία αυξάνεται στη Δυτική Όχθη καθώς ο Blinken στοχεύει να περιορίσει την εξάπλωση της σύγκρουσης».

Όπως συμβαίνει με μεγάλο μέρος της κάλυψης των δυτικών μέσων ενημέρωσης, η Ουάσιγκτον παρουσιάζεται ως κάποιου είδους δυστυχισμένος υπέρμαχος της ειρήνης. Η παραληρηματική στάση προκαλεί στομάχι όταν η πραγματικότητα είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλήρως συνένοχοι στη γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων. Και είναι πλήρως συνένοχος στην επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης σε ολόκληρη την περιοχή.

Είναι ένα αρρωστημένο αστείο να παρουσιάζουμε τον Μπλίνκεν και την κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι προσπαθούν να μειώσουν τις περιφερειακές εντάσεις που έχουν φτάσει σε σημείο βρασμού ακριβώς λόγω της πολιτικής των ΗΠΑ που υποστηρίζει και εξοπλίζει τις ανελέητες σφαγές του Ισραήλ.

Η Ουάσιγκτον αρνήθηκε κατηγορηματικά να απαιτήσει από το Ισραήλ να συντάξει κατάπαυση του πυρός στη σφαγή που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ. Η γενοκτονική επίθεση του Ισραήλ διανύει τώρα τον τέταρτο μήνα της με τον αριθμό των νεκρών να υπολογίζεται σε σχεδόν 30.000 Παλαιστίνιους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το Euro-Med Monitor.

Οι ΗΠΑ στρατιωτικοποιούν παράφορα την περιοχή προσθέτοντας περισσότερο λάδι στην κόλαση. Η ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα για την αντιμετώπιση του αποκλεισμού της ισραηλινής ναυτιλίας από την Υεμένη είναι μόνο μέρος της ευρύτερης στρατιωτικοποίησης για την υποστήριξη του Ισραήλ. Δεν υπάρχει ανάγκη για ναυτικό στολίσκο εάν εφαρμοστεί η κατάπαυση του πυρός.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απέρριψε και πάλι αυτή την εβδομάδα Άραβες και Ισλαμικούς ηγέτες που ζητούν κατάπαυση του πυρός και επείγουσα πρόσβαση για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, όπου οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί σε άθλιο λιμό για σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον δεν κάνει τίποτα ακόμη και όταν οι Ισραηλινοί πολιτικοί μιλούν ανοιχτά για εθνοκάθαρση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Εάν η Μέση Ανατολή γλιστρήσει σε πυρκαγιά, μην κάνετε λάθος, η καταστροφή θα ανήκει στην Ουάσιγκτον. Ο κατευνασμός του ισραηλινού καθεστώτος από τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες και έχει πυροδοτήσει πλήρως την κατάσταση της αδικίας και της καταπίεσης. Αλλά οι τελευταίοι τέσσερις μήνες της απόλυτης τέρψης ενός παράνομου καθεστώτος γενοκτονίας είναι το τελευταίο έναυσμα.

Μια πιθανή λύση για τις ΗΠΑ είναι να κατηγορήσουν το Ιράν και τους περιφερειακούς του συμμάχους και με αυτόν τον τρόπο να προσπαθήσουν να διχάσουν και να κυβερνήσουν τα αραβικά έθνη.

Κάτω από τον τίτλο, «Η απειλή μιας ευρύτερης σύγκρουσης με το Ιράν», οι New York Times έκαναν κύριο άρθρο: «Οι επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ και ο βομβαρδισμός του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ενθάρρυνε ένα πρόσφατα επιθετικό Ιράν . Αφού εξαπέλυσαν δεκάδες επιθέσεις σε όλη την περιοχή, ιρανικές ομάδες πληρεξουσίων ήρθαν σε άμεση σύγκρουση με τις αμερικανικές δυνάμεις δύο φορές την περασμένη εβδομάδα και η Ουάσιγκτον απειλεί ανοιχτά με αεροπορικές επιδρομές εάν η βία δεν υποχωρήσει».

Αυτό είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα αντιστροφής της πραγματικότητας από τους Times. Η σφαγή από το Ισραήλ, την οποία επέτρεψαν πλήρως οι Ηνωμένες Πολιτείες, προβάλλεται κατά κάποιο τρόπο στο Ιράν ως «ενθαρρυντική και πρόσφατα επιθετική».

Αλλά μπορείτε εύκολα να διακρίνετε τι καταφέρνει η Ουάσιγκτον εδώ. Προσπαθεί να εκτρέψει την αυξανόμενη σε ολόκληρη την περιοχή εχθρότητα και αποστροφή προς την Αμερική και τους υποκριτές Ευρωπαίους συνεργούς της παίζοντας το χαρτί του Ιράν.

Το CNN ανέφερε : «Πολλές από τις συνομιλίες του Blinken με Άραβες ηγέτες θα επικεντρωθούν στο φάντασμα του Ιράν, το οποίο πιστεύεται ότι, λένε οι ειδικοί και οι αξιωματούχοι, προσπαθεί να ταράξει το ποτ χωρίς να προκαλέσει έναν ξεκάθαρο πόλεμο». (Αυτό είναι το CNN που επικαλείται πηγές προπαγάνδας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, παρεμπιπτόντως.)

Οι Αμερικανοί πρέπει επειγόντως να τρυπήσουν τη συσσωρευμένη οργή εναντίον της Ουάσιγκτον και του Ισραήλ σε όλη την περιοχή, θεωρώντας το Ιράν ως τον κακό. Αυτή είναι μια προσπάθεια να ξεσηκωθούν οι θρησκευτικοί ανταγωνισμοί του παρελθόντος μεταξύ των σουνιτικών αραβικών εθνών όπως η Σαουδική Αραβία και το σιιτικό Ιράν.

Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να καταλάβει ότι το Ιράν και οι περιφερειακοί σύμμαχοί του, η Χεζμπολάχ στον Λίβανο και το Ιράκ, καθώς και οι Χούτι στην Υεμένη και το συριακό κράτος υπό τον Άσαντ, είναι ο εχθρός της ειρήνης στην περιοχή. Είναι μια τολμηρή κίνηση.

Αυτή την εβδομάδα οι New York Times επανέφεραν τους φόβους ότι το Ιράν ήταν κοντά στην κατασκευή πυρηνικής βόμβας. Ισχυρίστηκε ότι η Τεχεράνη απείχε μόνο «εβδομάδες» από τη μετατροπή του εμπλουτισμένου ουρανίου σε τρία όπλα. Η αγαπημένη πλατφόρμα εφημερίδων της CIA επίσης στο ίδιο άρθρο προσπάθησε να απεικονίσει το Ιράν σε μια νέα συμμαχία με τη Ρωσία και την Κίνα, υπονοώντας ότι η τελευταία τώρα βοηθούσε το Ιράν να κατασκευάσει μια βόμβα.

Αυτό θα μπορούσε να είναι το απόλυτο απερίσκεπτο στοίχημα της Ουάσιγκτον και του Ισραηλινού αντιπροσώπου της.

Οι Ισραηλινοί είναι αρκετά ανενόχλητοι για να εξαπολύσουν αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν για να δήθεν εξαλείψουν υποτιθέμενες πυρηνικές εγκαταστάσεις. Το Ισραήλ έχει απειλήσει να το κάνει στο παρελθόν. Παρόλο που το Ιράν έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει πρόθεση να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο. Και, εν πάση περιπτώσει, τι θα γινόταν αν το έκανε το Ιράν; Το Ισραήλ έχει περίπου 150 πυρηνικές βόμβες, όλες παρανόμως.

Η αποτρόπαια γενοκτονία που διαδραματίζεται στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη καταδεικνύει τη βαθμιαία έκθεση των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Ο κόσμος μπορεί να δει περισσότερο από ποτέ τη συνενοχή της Ουάσιγκτον στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ. Όχι μόνο συνενοχή αλλά πλήρης ενοχή.

Στην απελπισία της να αποσπάσει την παγκόσμια προσοχή από τα αιματοβαμμένα χέρια της, η Ουάσιγκτον και ο Ισραηλινός επιθετικός σκύλος βλέπουν μια διέξοδο: να κλιμακώσουν τη σύγκρουση με το Ιράν. Πηγή : Ίδρυμα Στρατηγικής Κουλτούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου