Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Οι Γεωστρατηγικές κινήσεις του Πούτιν και η ομολογία Αμερικανού στρατηγού !!!

 

Ο Αμερικανός στρατηγός Μπράιαν Φέντον δήλωσε στο Associated Press ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «μαθαίνουν πολλά» από τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία.


Έρευνα-Επιμέλεια  και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress.  Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : survivorellas@gmail.com-6945294197). "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες". Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Η πληροφορία αφαιρέθηκε αργότερα από το πρακτορείο ειδήσεων.

Σε μια συνέντευξη στο Associated Press (AP), ο στρατηγός Bryan Fenton, διοικητής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (USSOCOM), συζήτησε σχέδια αναδιάρθρωσης των ομάδων Green Beret με βάση τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Η γκάφα: μια παραδοχή που οι Βρετανοί θα μπορούσαν να έχουν κάνει χωρίς

« Μια απόσπαση 12 ατόμων θα μπορούσε να αυξηθεί », είπε ο Fenton, εξηγώντας ότι καθώς ο πόλεμος γίνεται πιο υψηλής τεχνολογίας, οι ομάδες μπορεί να χρειαστούν έναν ειδικό στον κυβερνοχώρο.

Ο στρατηγός Fenton έκανε μια μεγάλη γκάφα δηλώνοντας ότι αυτά ήταν " διδάγματα από την εμπειρία στην Ουκρανία, κυρίως μέσα από τα μάτια των Βρετανών εταίρων μας στις ειδικές επιχειρήσεις, οι οποίοι όχι μόνο το έκαναν στους σχηματισμούς τους, αλλά και πολύ γρήγορα έμαθαν ότι χρειάζονταν άλλα στοιχεία της κοινής τους δύναμης ».

Ο στρατηγός Fenton εξήγησε σιωπηλά ότι οι Βρετανοί κομάντος χρειάζονταν συμβουλές από τους πιλότους της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας για τις επιχειρήσεις drone και το ναυτικό προσωπικό « για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν, περισσότερο από τις ειδικές επιχειρήσεις ενός συμπαίκτη του SOF (στρατιωτικής δύναμης), τον τρόπο με τον οποίο πλέει ένα πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα .

Υπήρχαν ήδη πολλές εικασίες για τη μυστική παρουσία δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Κυκλοφόρησαν φήμες για την παρουσία Βρετανών και Γάλλων στρατιωτών. Αλλά αυτή τη φορά είναι μια ακούσια παραδοχή από πηγή υψηλού επιπέδου.

Βρετανική σιωπή και λογοκρισία του Τύπου

Σε δήλωσή του στο Business Insider , εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας αρνήθηκε να αντιδράσει, περιοριζόμενος σε αυτή την έτοιμη φόρμουλα: « Είναι μια μακροχρόνια πολιτική διαδοχικών κυβερνήσεων να μην σχολιάζουν τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις ». Στη συνέχεια, το Associated Press λογοκρίνει την έκθεσή του, εξαλείφοντας τα σχόλια του στρατηγού Fenton που αναφέρονταν στις βρετανικές ειδικές δυνάμεις.

Οι ειδικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνουν πολλές επίλεκτες μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας, της Ειδικής Υπηρεσίας Σκαφών, του Ειδικού Συντάγματος Αναγνώρισης, της Ομάδας Υποστήριξης Ειδικών Δυνάμεων, του 18ου Συντάγματος Σήματος και της Πτέρυγας Αεροπορίας Ειδικών Δυνάμεων.

Το Royal Marine Commando and Ranger Regiment περιλαμβάνει επίσης δυνάμεις ικανές για ειδικές επιχειρήσεις.

Ουκρανοί διοικητές είπαν προηγουμένως στους Times τον Απρίλιο του 2022 ότι οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονταν στην Ουκρανία εκπαιδεύοντας Ουκρανούς νεοσύλλεκτους σε αντιαρματικούς πυραύλους που προμήθευσαν οι Βρετανοί, γνωστοί ως NLAW.

Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος άμυνας είπε στους Financial Times τον Φεβρουάριο: « Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν δυτικές ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία – απλώς δεν το έχουν αναγνωρίσει επίσημα ».

Από την άλλη πλευρά, η ριζοσπαστική ιδέα της επίσημης αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία ξεκίνησε από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Μιλώντας στον Economist στα τέλη Απριλίου, ο Μακρόν είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων « αν οι Ρώσοι κατάφερναν να διαπεράσουν τις πρώτες γραμμές » ή « αν υπήρχε ένα ουκρανικό αίτημα, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα .

Η Ρωσία, από την πλευρά της, έχει ήδη εκδώσει σκληρές προειδοποιήσεις ως απάντηση στα σχόλια του Μακρόν, λέγοντας ότι τα στρατεύματα που θα σταλούν στην Ουκρανία θα έχουν την ίδια μοίρα με τον στρατό του Ναπολέοντα, ο οποίος έχασε περισσότερους από 300.000 άνδρες κατά την εισβολή του στη Ρωσία το 1812.

Σε μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα εναντίον δυτικών κρατών εάν το ΝΑΤΟ έστελνε στρατεύματα στην Ουκρανία.

από το RT France

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στις 13 Μαΐου στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ότι η Μόσχα δεν θα υποχωρήσει εάν η Δύση «θέλει να πολεμήσει στο πεδίο της μάχης». Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε το διπλωματικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι σύμμαχοι του Κιέβου.

« Αν η Δύση θέλει να πολεμήσει, όπως λένε, «στο πεδίο της μάχης», παρακαλώ… » δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ στις 13 Μαΐου.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας μίλησε  στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της χώρας, το οποίο αυτή τη στιγμή μελετά τον επαναδιορισμό του ως Υπουργού Εξωτερικών μετά από πρόταση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι γερουσιαστές τον ανέκριναν για τη διοργάνωση στις 15 και 16 Μαΐου ενός συνεδρίου στην Ελβετία για το Ουκρανικό ζήτημα, στο οποίο δεν προσκλήθηκε η Ρωσία.

Οι δυτικές διπλωματικές μέθοδοι « ισοδυναμούν με τη διατύπωση τελεσίγραφου προς τη Ρωσία », κατήγγειλε ο Λαβρόφ, εκ των προτέρων εκφράζοντας τη λύπη του που οι συζητήσεις στην Ελβετία θα περιστρέφονταν γύρω από τη « φόρμουλα Ζελένσκι ».

Το αδιέξοδο της «φόρμουλας Zelensky»

Παρουσιάστηκε από το Κίεβο το καλοκαίρι του 2023, το τελευταίο περιλαμβάνει κυρίως την επιβεβαίωση των συνόρων της Ουκρανίας που χρονολογούνται από το 1991, την πλήρη απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, τη σύσταση διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για να κρίνει τα « ρωσικά εγκλήματα πολέμου », συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων, και τη διακήρυξη του τέλους του πολέμου. Ασύλληπτες απαιτήσεις σύμφωνα με τη Μόσχα, που είναι συνώνυμες με την ολοκληρωτική συνθηκολόγηση. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι « νέες πραγματικότητες » και οι απαιτήσεις ασφάλειας της Ρωσίας, έχει επανειλημμένα επαναλάβει η Μόσχα, η οποία συνεχίζει να δηλώνει ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις ως ισότιμη.

« Αν θέλουν να [πάνε] στο πεδίο της μάχης, τότε θα είναι στο πεδίο της μάχης », κατέληξε ο Λαβρόφ. Πριν υπονοήσει ότι μια τέτοια αντιπαράθεση δεν θα έγερνε υπέρ της Δύσης: « Κοιτάξτε πώς τώρα «θρηνούν» για τη βιώσιμη και γενικευμένη ανάπτυξη των ενόπλων μας δυνάμεων ».

Αυτά τα σχόλια έρχονται σε μια στιγμή που τα ουκρανικά στρατεύματα αγωνίζονται στο μέτωπο, υπό την πίεση των ρωσικών δυνάμεων, και ενώ οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου αυξάνουν τις γερακιές τους διακηρύξεις.

Βελτιωτικές δηλώσεις από το Παρίσι και το Λονδίνο

Στις 11 Μαΐου, ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε σε ένα βίντεο ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει « να είναι έτοιμοι να δράσουν » προκειμένου « να αποτρέψουν τη Ρωσία από τη συνέχιση της προέλασης ». Ο Γάλλος πρόεδρος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν αποκλείει την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, έτσι ώστε « η Ρωσία να μην μπορέσει ποτέ να κερδίσει στην Ουκρανία ». Σχόλια έγιναν ήδη δημόσια για πρώτη φορά στις 26 Φεβρουαρίου.

Στις 2 Μαΐου, από το Κίεβο, ήταν ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ντέιβιντ Κάμερον που δήλωσε την υποστήριξή του στα χτυπήματα που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις στο ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες θέσεις των δυτικών πρωτευουσών υπό τον φόβο μιας κλιμάκωσης.

πηγή: RT France

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κάνει κάποιες σημαντικές αλλαγές που επηρεάζουν μια σειρά από κυβερνητικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του διορισμού του Αντρέι Μπελούσοφ, ενός οικονομολόγου που κατείχε θέσεις σχετικές με τις οικονομικές υποθέσεις της χώρας τη δεκαετία του 1990, σε αντικατάσταση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Σχετικά με την πρόταση του Πούτιν, η οποία απαιτεί να διοριστεί ένας πολιτικός επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αντί για στρατιωτικό, το Κρεμλίνο τόνισε ότι το υπουργείο « πρέπει να είναι εντελώς ανοιχτό στην καινοτομία και στην εφαρμογή όλων των νέων ιδεών .

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το όραμα ήταν που ώθησε τον Ρώσο πρόεδρο να επιλέξει τον Μπελούσοφ ως υποψήφιο υπουργό Άμυνας.

Ποια είναι η σημασία της υποψηφιότητας του Μπελούσοφ;

Ο διορισμός του Μπελούσοφ ως υπουργού Άμυνας έχει στρατηγικές, οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις, καθώς ο Μπελούσοφ θεωρείται μια από τις προσωπικότητες με μεγάλη σημασία στον οικονομικό τομέα στη Ρωσία.

Πράγματι, ο Belousov συνέβαλε στην ανάπτυξη πολλών σύγχρονων τεχνολογιών και κατάφερε να τις εισαγάγει στη ρωσική οικονομία, συμπεριλαμβανομένων των drones.

Η ανάπτυξη της ρωσικής στρατιωτικής παραγωγής είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τη μεταφορά του Μπελούσοφ στο Υπουργείο Άμυνας, γνωρίζοντας ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει έναν μακρύ και περίπλοκο πόλεμο στην Ουκρανία, που απαιτεί νέες τεχνολογίες και εκσυγχρονισμό της στρατιωτικής μηχανής σύμφωνα με την τρέχουσα μορφή του πολέμου.

Η απόφαση που έλαβε ο Πούτιν αντιπροσωπεύει προετοιμασία για μια εντελώς διαφορετική φάση πολέμου, η οποία περιλαμβάνει τεχνολογίες υψηλής ακρίβειας, εκτός από την αναδιάρθρωση του στρατιωτικού ιδρύματος, με βάση τις τεχνικές ανάγκες.

Αυτός ο διορισμός στοχεύει να συνδέσει τη στρατιωτική οικονομία με την πολιτική οικονομία, αφού η Ρωσία υπέφερε, από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, από έναν διαχωρισμό μεταξύ του στρατιωτικού και του πολιτικού τομέα.

Αυτή η σύνδεση σημαίνει να γλιτώσει τη Μόσχα την ανάγκη ή τη σύνδεση με τη δυτική οικονομία και να απαλλαγεί από τις αρνητικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις δυτικές χώρες.

Αν και ο Μπελούσοφ θεωρείται δημοφιλής προσωπικότητα και δεν υπάρχουν κατηγορίες εις βάρος του για διαφθορά, ο διορισμός του ως επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας δείχνει ότι θα αναλάβει το έργο να βάλει τέλος στη σπατάλη, ειδικά μετά τη σύλληψη του πρώην υφυπουργού Άμυνας. .

Στο ίδιο πλαίσιο, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας αναμένεται να αυξηθεί με υψηλό ρυθμό, φτάνοντας μεταξύ 5% και 6% του ρωσικού εθνικού εισοδήματος, πράγμα που σημαίνει ότι ένας οικονομολόγος με εμπειρία και οργανωτική ικανότητα να διαχειριστεί αυτή τη διαδικασία, ορθολογικά και με ακεραιότητα, χωρίς σπατάλη ή διαφθορά.

Προώθηση για τον Σόιγκου

Όσον αφορά τον Σεργκέι Σόιγκου, θα είναι γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, αντικαθιστώντας τον Νικολάι Πατρούσεφ, ο διορισμός του οποίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Η μεταγραφή του Σόιγκου στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας αποτελεί επίσης προαγωγή για τον ίδιο, καθώς το Συμβούλιο είναι μια μίνι κυβέρνηση ή κυβέρνηση ασφαλείας της Ρωσίας και έχει επικεφαλής τον Πούτιν.

Το συμβούλιο αυτό κατευθύνει τη ζωή της χώρας, πολιτική και ασφάλεια, και κατά τις εβδομαδιαίες συνεδριάσεις του, συζητά στρατηγικά θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την οικονομία.

Σε ό,τι αφορά τον Patrushev, σίγουρα θα μετακινηθεί σε άλλο σημαντικό πόστο, καθώς θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ρωσικής ηγεσίας, δεδομένου ότι ο γιος του Patrushev διορίστηκε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, αφού υπηρέτησε ως υπουργός Γεωργίας. 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και "ατυχήματα"). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.  

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).  

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες". Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του. 

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση. 

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό MytilenepressΗ δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής . 

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023. 

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός. 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας. 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές. 

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.  

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια. 

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου. 

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. 

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Al Manar

πηγή: Media-Press-Info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου