Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Ο ολοκληρωτικός ναζισμός του Volodymyr Zelensky και του Степан Андрійович БандераΣτον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως (Telegram), ο Volodymyr Zelensky δημοσίευσε βίντεο. Το βίντεο αφορούσε την επίσκεψή του μαζί με τον αρχηγό του Ουκρανικού επιτελείου του στα στρατεύματα του Bakhmout.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΚΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Ναζιστικό ιστολόγιο προετοιμάζει δολοφονίες αντιφρονούντων σχετικά με την Ουκρανία. Τα δόγματα και οι δραστηριότητες του Ναζισμού (Γεωστρατηγική και Εθνική Επιβίωση).Εκεί τον βλέπουμε με τον έτερο φύρερ Άντρι Μπιλέτσκι ο οποίος είναι ο στρατιωτικό ηγέτης των ολοκληρωμένων εθνικιστών της Ουκρανίας . Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποστολή της Ουκρανίας είναι να οδηγήσει τις λευκές φυλές του κόσμου σε μια τελική λύση ενάντια στους Σημίτες και τους απανταχού Ρώσους !!!

Ο ολοκληρωτικός εθνικισμός είναι μια ιδεολογία που δημιούργησε ο Ουκρανός Dmytro Dontsov, με βάση την ιδεολογία του Γάλλου Charles Maurras. Η  θεωρία του ήταν βασισμένηγ στο μίσος ενάντια στους Εβραίους και τους Ρώσους. 

Ως μυστικός πράκτορας του Ράιχ ο Ντόντσοφ έγινε κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ένας από τους κύριους διοργανωτές της τελικής λύσης ενάντια στους Εβραίους ως διαχειριστής του Ινστιτούτου Reinhard Heydrich στην Πράγα. Δεν δικάστηκε στη Νυρεμβέργη και επέστρεψε στην CIA. Στις ΗΠΑ ίδρυσε το Σύνταγμα του Αζόφ και υπέστη την ήττα στη Μαριούπολη, Ο Andriy Biletsky δημιούργησε μια μηχανοποιημένη μονάδα πεζικού, την 3η Ταξιαρχία Εφόδου. Είναι αυτή που σήμερα είναι η κύρια ουκρανική μονάδα που συμμετέχει στηΝ μάχη του Μπαχμούτ.

Ο Andriy Biletsky έκανε υποχρεωτικό για όλους τους άνδρες του να διαβάζουν και να μελετούν τα γραπτά του Dmytro Dontsov. Επιπλέον λατρεύει τον φίλο του Ντόντσοφ, τον Στέπαν Μπαντέρα, ο οποίος σφαγίασε περισσότερους από ενάμιση εκατομμύριο Ουκρανούς κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Μπαντέρα, δεν δικάστηκε στην Νυρεμβέργη ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στη CIA. Ο Ουκρανός ναζί διηύθυνε τις Ουκρανικές εκπομπές του Radio Free Europe από το Μόναχο κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Στο σημείο αυτό να περάσουμε να δούμε τις ενδεικτικές δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν : 

«Βάζοντας επικεφαλής της Ουκρανίας έναν άνδρα εβραϊκής καταγωγής [Volodymyr Zelensky], με εβραϊκή καταγωγή, οι δυτικοί ηγέτες θέλησαν να αποκρύψουν την απάνθρωπη ουσία που βρίσκεται στα θεμέλια του ουκρανικού κράτους σήμερα. Αυτό κάνει την κατάσταση απεχθής στον υψηλότερο βαθμό. Γιατί εδώ έχουμε έναν Εβραίο που συγχωρεί την δόξα του ναζισμού και εκείνους που ενορχήστρωσαν την εβραϊκή γενοκτονία στην Ουκρανία, προκαλώντας το θάνατο ενάμιση εκατομμυρίου ανθρώπων», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την συνάντηση της Επιτροπής Pobiéda την περασμένη εβδομάδα.

Η Ρωσία πραγματοποιεί ειδική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία για να εκδιώξει τους ναζί. Στον πόλεμο αυτό σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Εν τούτοις η ομάδα Wagner που διοικούνταν από έναν Ρώσο θαυμαστή του Τρίτου Ράιχ, τον Dmitri Outkine. Το Κρεμλίνο μόλις τον εξάλειψε μετά από μια εσωτερική σύγκρουση που χαρακτηρίστηκε από τον δυτικό Τύπο ως απόπειρα πραξικοπήματος.


 του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού MytilenepressContact : survivorellas@gmail.com-6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ. ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΟ ΤΕΤΑΣΡΟ ΡΑΙΧ

Η συντριπτική ήττα της ναζιστικής Γερμανίας το 1945 από την Ρωσία αποτελεί μόνο μια ανάπαυλα σε έναν μεγαλύτερο συγκρουσιακό πλαίσιο  ενάντια στο φασισμό. Στην Ουκρανία συνεχίζεται κατά την σύγχρονη εποχή  η Χιτλερική  παράνοια  Αμερικής-Γερμανίας ενάντια στην Ρωσία.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Από το πρώτο στο τρίτο ναζιστικό ράιχ (Γεωστρατηγική και Ιστορία)


Φέτος είχαμε την 78η επέτειο από την ήττα της Ναζιστικής Γερμανίας τον Μάιο του 1945. Το Διονυσιακό-Τρίτο Ράιχ νικήθηκε προσωρινά καθώς το τέταρτο ράιχ δεν έχει ηττηθεί ακόμη.  Η ναζιστική Γερμανία αποτελεί την κορωνίδα του Διονυσιακού πολιτισμού-φασισμού, μιας δύναμης που επανεμφανίστηκε μεταπολεμικά σε πλήρη ισχύ με την Αμερικανική αυτοκρατορία. Βερολίνο-Ουάσιγκτον αποτελούν το Τέταρτο Ράιχ.

Η δημιουργία ενός παγκόσμιου ναζιστικού οργάνου (ΝΑΤΟ) το 1949 ξεκίνησε με αμέτρητους επεκτατικούς-αιματηρούς  πολέμους. Η έναρξη των πολέμων έγινε στην Κορέα και στην συνέχεια είχαμε το Βιετνάμ, την Σερβία. το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Συρία μέχρι τον Ουκρανικό πόλεμο. Οι αιτίες του πολέμου στην Ουκρανία εντοπίζονται  στις μυστικές σχέσεις μεταξύ των Αμερικανών -Βρετανών και του Ναζιστικού Ράιχ στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την  ανανέωση της Ναζιστικής Πολεμικής βιομηχανίας. Με την λήξη του Β Παγκοσμίου πολέμου  εκατοντάδες αξιωματικοί των SS και όχι μόνον μετά την ήττα της Γερμανίας κατέφυγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 

Πολλές πηγές μεταξύ άλλων και αποχαρακτηρισμένα αρχεία των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την στρατολόγηση χιλιάδων Ναζί, αξιωματικών των SS και των δολοφόνων συνεργατών τους από Αμερική και Αγγλία. Βασικός στόχος ήταν η ανασύνταξη των υπολειμμάτων της πολεμικής μηχανής του Τρίτου Ράιχ κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

Στα πλαίσια αυτά Ουκρανοί Ναζί συμμετείχαν ενεργά στη Ναζιστική-Τελική Λύση,σκοτώνοντας εκατομμύρια Σλάβους.  Στρατολογήθηκαν από τις δυτικές δυνάμεις για να πολεμήσουν σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων πίσω από τις Σοβιετικές γραμμές. Αδίστακτοι δολοφόνοι όπως ο Ουκρανός ναζί Stepan Bandera, προστατεύονταν από τις Αμερικανικές και Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους. 

Ο πρώην αρχηγός κατασκοπείας των Ναζί υποστράτηγος Reinhard Gehlen, συντόνιζε τους Ουκρανούς-Ναζί για να διεξαγάγουν έναν μυστικό πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Ένα μυστικό στράτευμα πρακτόρων και παραστρατιωτικών υποστηρίχθηκε  από την Ευρώπη τις επόμενες δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολλοί από αυτούς εκπαιδεύτηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σαμποτάρουν τις σοβιετικές δημοκρατίες.

Οι αρχηγοί των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS) σε περίοδο πολέμου, εν γνώσει τους στρατολόγησαν Ναζί στην Ευρώπη για να συνεχίσουν τον αναμενόμενο πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Οι Ratlines δημιουργήθηκαν για να διασφαλίσουν ότι οι Ναζί εγκληματίες πολέμου θα απέφευγαν την δίωξη. Παράλληλα οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, εξασφάλισαν στους εναπομείναντες πολέμου-Ναζί προσοδοφόρο χρυσό και άλλα αντικείμενα αξίας που είχε συγκεντρώσει το Τρίτο Ράιχ κατά την διάρκεια διακυβέρνησης  της εξουσίας του. 

Η  άρχουσα τάξη των ΗΠΑ και της Βρετανίας είχαν συμβάλει καθοριστικά στην δημιουργία του ναζιστικού μορφώματος της Γερμανίας την δεκαετία του 1930 με σκοπό την ήττα της Σοβιετικής Ένωσης και του κομμουνισμού. Ενδεικτικό της συμπαιγνίας που συντελείται εδώ και αρκετές δεκαετίες αποτελεί και η παραδοχή του  στρατηγού Leslie Groves. Ο Αμερικανός στρατηγός ήταν επικεφαλής του προγράμματος Manhattan Project και τόνισε στους επιστήμονες του Πενταγώνου ότι ο πραγματικός στόχος της βόμβας ήταν η Μόσχα και όχι η ναζιστική Γερμανία όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως. 

Η σημερινή σύγκρουση στην Ουκρανία αποτελεί συνέχεια του Β Παγκοσμίου πολέμου μεταξύ του στρατιωτικού άξονα των ΗΠΑ-Γερμανία (ΝΑΤΟ) και της Ρωσίας. Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη σε ιστορική συγκυρία υπαρξιακών επιπτώσεων για το μέλλον και την ζωής όπως δήλωσε και ο Πούτιν. Οι Ναζιστές του Κιέβου που βρέθηκαν στην εξουσία με πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τη CIA το 2014, τιμούν κάθε εβδομάδα κάποια ναζιστική προσωπικότητα από το παρελθόν μετονομάζοντας οδούς-δρόμους στην μνήμη τους. 

Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί στρατολόγησαν τα υπολείμματα του Τρίτου Ράιχ στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με την παρανοϊκή ιδεολογία των φασιστών η σύγχρονη Αμερική-Γερμανία έχουν ένα  "θεϊκό" δικαίωμα ανωτερότητας και κυριαρχίας επάνω σε όλα τα έθνη της Γης.  Η CIA το 1947 υπό τις διαταγές του Προέδρου Χάρι Τρούμαν βομβάρδισε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, αποτελούσε την εκπλήρωση του Αμερικανικού φασισμού-ναζισμού μαζί με το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα του Πενταγώνου (MIC). 

Η CIA, η MIC, οι τράπεζες της Wall Street και οι δισεκατομμυριούχοι του Αμερικανικού-καπιταλισμού αντιπροσωπεύουν το βαθύ κράτος. Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ εκπροσωπεί την ιδεολογία του Χίτλερ. Η εκλογική διαδικασία και η ψεύτικη δημοκρατία αποτελούν την κάλυψη των ναζιστών κυρίαρχων ελίτ της Ουάσιγκτον. Το ίδιο καθεστώς ισχύει και για τα περισσότερα δυτικά κράτη και τις ψεύτικες εκλογές τους. Η πραγματική εξουσία βρίσκεται σε μια μη εκλεγμένη-ναζιστική ολιγαρχία η οποία εκπροσωπεί την Διονυσιακή Κουλτούρα.  Ένα από τα πιο κλασικά παραδείγματα αποτελεί η Ελλάδα. (1) 

Το ναζιστικό καθεστώς των ΗΠΑ έχει εισβάλει παράνομα στο Βιετνάμ, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Λιβύη, την Συρία, την Σερβία και την Κορέα. Σε αρκετές τριτοκοσμικές χώρες και σε όσες είναι υπό την εξουσία της Ουάσιγκτον έχουν εκδιωχθεί βιαίως οι κυβερνήσεις που επέλεξαν οι πολίτες των κρατών.

ο 2014 ήταν η σειρά της Ουκρανίας και η ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης Γιανούκοβιτς. Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις γενοκτονίας των Ρώσων της Ουκρανίας. Εγκλήματα πολέμου εις βάρος άμαχου πληθυσμού. Εν τούτοις ο Τσάρος του Κρεμλίνου επιδεικνύει μια πρωταφανή ψυχραιμία και ανεκτικότητα απέναντι στα εγκλήματα των νεοναζί της Ουκρανίας. Με την έναρξη του πολέμου και την Ρωσική εισβολή ελάχιστοι άμαχοι Ουκρανοί σκοτώθηκαν σε σύγκριση με άλλους πολέμους.  

Ο γεωστρατηγικός στόχος της Ουάσιγκτον για επέκταση-κυριαρχία στην Ανατολή και εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου, έχει τραγικές συνέπειες στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Εκτός από τις επιπτώσεις στις εμπόλεμες ζώνες των εμπλεκόμενων χωρών έχουμε οικονομική κρίση σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη. Για πολλοστή φορά στα πλαίσια της σύγκρουσης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών ο δυτικός κόσμος χτυπά την Ορθόδοξη Ρωσία.

Επικεφαλής όλων των επιθέσεων ενάντια στο Κρεμλίνο είναι οι ΗΠΑ με τους υποτακτικούς της Ευρωπαϊκή Ένωση-Τέταρτο Ράιχ, ΝΑΤΟ,  G7 κλπ. Στόχος το σύγχρονο κέντρο του ορθόδοξου χριστιανικού πολιτισμού η Μόσχα. Ακόμη και στην σημερινή της μορφή όπου τα θεμέλια των εθνών-κοινωνιών οι γυναίκες συνδυάζουν τον Αριστόκλειο και τον Διονυσιακό πολιτισμό χωρίς να είναι γνήσιες χριστιανές, η νοθευμένη Ρωσική Ορθοδοξία ενοχλεί τους παράγοντες της Διονυσιακής Κουλτούρας. Τα γεράκια του Λευκού Οίκου πιστά στα Διονυσιακά αξιώματα των Κάδμου-Δαναού, Πέλοπα, Λυγκέα, του Imperium Romanum με πρωτεύουσα την αρχαία Ρώμη, των Σταυροφόρων-Ναϊτών Ιπποτών προσπαθούν να κυριαρχίσουν πολιτιστικά-πνευματικά, οικονομικά, κοινωνικά και στα πεδία των μαχών έναντι των εθνών που υποστηρίζουν τον Αριστόκλειο πολιτισμό.   

Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι στις 9 Μαΐου 2023 ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι «ο πολιτισμός βρίσκεται κρίσιμο σημείο, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι νεοταξίτες διχάζουν τις κοινωνίες, προκαλούν αιματηρές συγκρούσεις-πραξικοπήματα, και προωθούν τον άρρωστο εθνικισμό (ναζισμό), καταστρέφοντας τις αξίες του Χριστιανισμού. Οι νεοναζί Αμερικής και Γερμανίας επαναλαμβάνουν τα λάθη και τα εγκλήματα των Ναζιστών του τρίτου ράιχ. Επίσης συμβολισμό υψηλής αξίας είναι το γεγονός ότι ο Ιουδαϊκής καταγωγής Ζελένσκι έλαβε το βραβείο Καρλομάγνος μαζί με μια τεράστια οικονομική βοήθεια 2.7 δισεκατομμυρίων ευρώ σε Γερμανικό στρατιωτικό εξοπλισμό !!! γερμανικού στρατιωτικού εξοπλισμού.  

Δυστυχώς τα Ευρωπαϊκά έθνη ξεχνούν τι πέρασαν στα χεριά των ναζιστών του Καλρομάγνου, των ομοεθνών του και των Γερμανών σταυροφόρων μερικούς αιώνες αργότερα.Ο ναζισμός εδώ και αιώνες αποτελεί την ύψιστη δυτική αξία και ιδεολογία. Αρκετοί Γερμανοί-Ευρωπαίοι και Καναδοί πολιτικοί την σημερινή εποχή είναι συγγενείς των Ναζί του Χίτλερ-Χίμλερ SS και υπάγονται στην Θούλη και στην Ερμητική Χρυσή Αυγή. 

Αυτό που ξεκίνησε ως μια στρατιωτική επιχείρηση των αμάχων στο Ντονμπάς, αποτελεί στην ουσία μια ακόμη ένοπλη πολεμική σύκγρουση ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς (Αριστόκλειο και Διονυσιακό). Οι Ρώσοι επιτελείς πιστεύουν ότι μόνον η νίκη στον πόλεμο θα αναγκάσει τους αξιωματούχους-επικεφαλείς του Θεού Savaziou ότι δεν είναι πλέον οι παγκόσμιοι κυρίαρχοι. Εν τούτοις το βέβαιον είναι ότι μόλις χάσουν στην Ουκρανία θα  εγκαταλείψουν τους νεοαναζί του Κιέβου, όπως εγκατέλειψαν το Βιετνάμ, το Ιράκ και το Αφγανιστάν και θα επιστρέψουν στις βάσεις τους. 

Εκτός από πόλεμος πολιτισμών είναι και μάχη ανάμεσα σε πολιτικές ιδεολογίες.

Οι πρόγονοι των σημερινών Ουκρανών νεοναζί  οι παππούδες πολέμησαν ενάντια στην ίδια τους την πατρίδα !!! Την σημερινή εποχή την θέση των Μπολσεβίκων της Ρωσίας πήραν οι Κομμουνιστές της Κίνας. 

Όπως όλα τα κουμμουνιστικά κόμματα στον κόσμο και οι Κινέζοι είναι εθνικιστές και στηρίζουν ολόψυχα την πατρίδα τους. Τα παραδείγματα αμέτρητα. Οι Ρώσοι κομμουνιστές πολέμησαν τον Χίτλερ. Οι Βούλγαροι αριστερών πεποιθήσεων υπαγόμενοι στην Σοβιετική σφαίρα ανέπτυξαν άκρως εθνικιστική πολιτική. Στην Συρία τα κομμουνιστικά κόμματα πολεμούν δίπλα στον νόμιμο ηγέτη Μπασάρ Αλ Ασάντ. Εθνικιστική πολιτική έχουν και στην Βόρεια Κορέα, την Κούβα κλπ. Οι μοναδικοί κομμουνιστές στον κόσμο που μισούν θανάσιμα την πατρίδα τους βρίσκονται στην σύγχρονη Ελλάδα !!! Το οξύμωρο του σύγχρονου ναζισμού είναι ότι διοικείται από τροτσκιστές σιωνιστές. Η νεοναζιστική τους ιδεολογία είναι ο δυτικός υπερθεματισμός σχετικά με την ανωτερότητα του Δυτικού κόσμου. Η νεοταξική Δύση είναι η καλύτερη από την Ανατολή, η οποία πρέπει να υποταχθεί-κατακτηθεί. Η σύγκρουση στην Ουκρανία γίνεται ενάντια στους Ρώσους της Ανατολής των οποίων το ιδεολογικό υπόβαθρο βρίσκεται στην Ορθόδοξη Ρωσία. 

Οι Ρωσόφωνοι πληθυσμοί μάχονται για το δικαίωμα διατήρησεως του δικού τους πολιτισμού απέναντι στην νεοταξική βαρβαρότητα. Οι αδίστακτοι ναζί του Κιέβου έχουν ως στόχο την εξόντωση όλων των αντίθετων πολιτισμών στην Ουκρανία.  Ανέκαθεν το βασικό δόγμα του ναζισμού είναι ο παγανισμός-εωσφορισμός. 

Δυστυχώς στην σύγχρονη εποχή η ανομία, η αταξία, η ανωμαλία, η βία, οι πόλεμοι, η έλλειψη παιδείας κυριαρχούν στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Κάνεις πλην ελαχίστων, δεν ενδιαφέρεται για τον Αριστόκλειο πολιτισμό και την Ορθοδοξία. Ο αποκρυφισμός του Τρίτου Ράιχ αναγεννήθηκε στην Ελλάδα, την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ καΙ σε ολόκληρη την Αμερική και τηγν Ευρώπη. 

Οι ναζιστικές μειονότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη δημιούργησαν μια τερατώδη παγκόσμια τάξη με γνώμονα τον Φρυγικό θεό των καταστροφών Savazio.  Ο πρώην εξορκιστής του Βατικανού Malachi Martin, στο«Keys of Blood», αναφέρεται στο εγγενές κακό που διαπερνά την Ευρώπη και τον χριστιανικό κόσμο. Κυρίαρχο ρόλο στην εξάπλωση του νεοναζισμού διαδραματίζει το Βατικανό.

«Το πιο τρομακτικό πράγμα για τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο Β' ήταν ότι είχε αντιμετωπίσει την ανίκητη παρουσία μιας κακής δύναμης στο δικό του Βατικανό και σε ορισμένες. Αυτό αποκαλούν «υπερδύναμη» οι γνώστες των κληρικών.

Ο πάπας Παύλος VI είχε κάνει μια νύξη στον «καπνό του Σατανά που μπήκε στο Ιερό» κατά την τελετή ενθρονίσεως. Αυτό αποτελούσε μια πλάγια αναφορά σχετικά με τους σατανιστές στο Βατικανό. Είναι γνωστή η δράση της σατανικής παιδεραστίας και οι πρακτικές σε ορισμένους καθολικούς επισκόπους και ιερείς στο Τορίνο της Ιταλίας και στην Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Οι λατρευτικές πράξεις της σατανικής παιδεραστίας θεωρούνται  ως το αποκορύφωμα των Τελετουργιών του Αρχαγγέλου της σεξουαλικής μαγείας (Savazios-Διουνυσός)Ο Μάρτιν ο κορυφαίος σύμβουλος του Πάπα Ιωάννη XXIII, πίστευε ότι ο Λουσιφεριανός αποκρυφισμός και τα θεοσοφικά τάγματα κρυβόταν πίσω από το σκοτάδι που θα καλύψει την ανθρωπότητα.

Τα βαριά λογοκριμένα σκάνδαλα Presidio δείχνουν πώς οι Εωσφοριακές δυνάμεις-οπαδοί του Savaziou, διείσδυσαν στον Aμερικανικό στρατό και ιδιαίτερα στις στρατιωτικές ακαδημίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι ΗΠΑ την δεκαετία του 1980, προσθέτουν αξιοπιστία σε αυτές τις παρατηρήσεις.

Όταν το σκάνδαλο κάλυψε ολόκληρο τον αμερικανικό στρατό, την τελετουργική κακοποίηση παιδιών και τις σατανικές «συνελεύσεις» στο Πεντάγωνο, η ιστορία ξαφνικά έγινε «σκοτεινή». Τότε συναντάμε μια προσπάθεια στρατιωτικών μονάδων να ξεκινήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο. Οι εσωτερικές πηγές λένε μια πολύ διαφορετική ιστορία του περιστατικού Barksdale-Minot το 2007 από αυτή που δίνεται στο ευρύ κοινό. Ένα B-52 πλήρως φορτωμένο με πυρηνικά όπλα παραλήφθηκε σε «άγνωστες τοποθεσίες», αλλά συνελήφθη και μεταφέρθηκε πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τελειώνει η ιστορία και αρχίζουν τα ψέματα.

Σήμεραη ανθρωπότητα υποφέρει από πείνα-σκλαβιά. Καμία κυβέρνηση στην Δύση δεν ασχολήθηκε με αυτό το ζωτικής σημασίας ζήτημα, αν και υπάρχει ιστορικό προηγούμενο. Πίσω από το πραξικόπημα του 2014 και τον πόλεμο στην Ουκρανία βρίσκονται οι ίδιοι άνθρωποι, Noodleman-Nuland, Kagan, Wolfowitz και μια λίστα με μυστηριώδεις Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους ολιγάρχες, οι οποίοι βοήθησαν στην δημιουργία της 11ης Σεπτεμβρίου, του πραξικοπήματος του Μαϊντάν και άλλων έγχρωμων επαναστάσεων. 

Ο άνθρωποι αυτοί αυτοαποκαλούνται νεοσυντηρητικοί, όμως στην πραγματικότητα υπηρετούν θεούς-αφέντες πέρα από τον ανθρώπινο ορθολογισμό. Το γεγονός ότι αυτή η ομάδα μοιράζεται μια κοινή θρησκεία με τους ηγεμόνες της Ουκρανίας είναι ένα πολύ επικίνδυνο ζήτημα. Ο πρώην αξιωματικός της CIA Ρόμπερτ Ντέιβιντ Στιλ που ερεύνησε τους Αμερικανούς αποκρυφιστές ολιγάρχες, τους ονόμασε ομάδα MEGA. Όταν ο Τραμπ μετέφερε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, κατά παράβαση του Άρθρου IV της Σύμβασης της Γενεύης, ήταν μια πληρωμή 100.000.000 δολαρίων από έναν ολιγάρχη MEGA, τον προϊστάμενο των τυχερών παιχνιδιών Sheldon Adelson, ο οποίος προκάλεσε αυτή την κίνηση, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές-αναφορές.

Αυτή η ίδια πληρωμή τερμάτισε επίσης απότομα και παράνομα την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν. Ο Steele πιστεύει ότι ήταν το MEGA που χρηματοδότησε την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και χρησιμοποίησε την τεράστια πολιτική του επιρροή στην Ουάσιγκτον για να πλαισιώσει ανύπαρκτους τρομοκράτες όπως ο μακροχρόνιος πράκτορας της CIA Οσάμα Μπιν Λάντεν. Βασικό ζήτημα είναι η ατζέντα του MEGA, τα συμφέροντα του οποίου απειλούν την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Είναι οι MEGA που χρηματοδοτούν τα χρήματα του καρτέλ και έχουν δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ιδιωτικό στρατό από πρώην στρατιώτες των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια από τη μαζική παραγωγή ηρωίνης στο Αφγανιστάν. Δεν είναι μυστικό ότι η καρδιά της αμερικανικής «οικοδόμησης έθνους» στο Αφγανιστάν ήταν η παραγωγή οπίου, η επεξεργασία και διανομή ηρωίνης σε όλο τον κόσμο με χρήση στρατιωτικών μέσων. , οι υπηρεσίες πληροφοριών και η «οικοδόμηση του έθνους» των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι τρέχουσες πολιτικές θεωρίες δεν περιγράφουν πλέον τον σημερινό κόσμο. Είναι αδύνατον να προσπαθήσουν να κατανοήσουν τις πολιτικές των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας, να ανατινάξουν αγωγούς φυσικού αερίου που εξυπηρετούν τους συμμάχους τους ή να υποδαυλίσουν σκόπιμα τον Γ παγόσμιο πυρηνικό πόλεμο. 

Η Ρωσία ήταν πάντα στόχος. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Ρώσοι. Ο υποτιθέμενος ιδρυτής των ολιγαρχών MEGA στις Ηνωμένες Πολιτείες Jacob Schiff (1876-1958), βοηθούμενος από τους φίλους του τραπεζίτες που κυβέρνησαν την Αγγλία, δημιούργησε το Ιαπωνικό ναυτικό και το εξαπέλυσε στην τσαρική Ρωσία το 1904. Ο Σιφ κυβέρνησε ουσιαστικά τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της ζωής του, με τους προέδρους να λυγίζουν σε κάθε ιδιοτροπία του. Λίγα χρόνια αργότεραν ο Schiff με την βοήθεια του Paul Warburg, ιδρυτή του Federal Reserve System και του Max Moritz Warburg, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη χειραγώγηση των παγκόσμιων γεγονότων που οδήγησαν στον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Μελετητές αναφέρουν αυτές ότι η ομάδα MEG σχετίζεται με την ίδρυση της αίρεσης των Ιησουιτών και την εξάπλωση του Τεκτονισμού. Από την Ιβηρία του 15ου αιώνα εξαπλώθηκαν στην Βενετία, ιδρύοντας τις πρώτες ευρωπαϊκές τραπεζικές αυτοκρατορίες. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Θεσσαλονίκη. Με έδρα την Ελληνική πόλη πήραν τον έλεγχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και μετά στη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Τα πλοκάμια της ναζιστικής εξουσίας εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική. Εν συνεχεία ακολούθησε η κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην σύγχρονη εποχή εγκαταστάθηκαν στην Μέση Ανατολή, δημιουργώντας το ISIS και την Αλ Κάιντα. Η δυτική άρχουσα τάξη θεωρεί τον Γεωστρατηγικό-Γεωπολιτικό άξονα Αμερική-Εύρωπη-Ισραήλ 666, ως ανώτερο. Επομένως ολόκληρος ο πλανήτης πρέπει να κυβερνάται από αυτήν. Για αυτό τα μέλη της νέας τάξης πραγμάτων στηρίζουν την  Παγκοσμιοποίηση. Η Ρωσία-Κίνα εκπροσωπούν πολλά έθνη-κράτη για αυτό ονομάζονται πολυπολικάΗ σύγκρουση στην Ουκρανία γίνεται για την πολιτιστική ταυτότητα των λαών του κόσμου, Αυτή η σύγκρουση συνεχίζεται για 3500 χρόνια.

Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ. 

Η πρώτη Γερμανική αυτοκρατορία η Πρώτο Ράιχ δημιουργήθηκε από τον Καρλομάγνο (800-έως1806 μ.Χ.) με στόχο την κατάκτηση της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Στην συνέχεια είχαμε την δεύτερη Γερμανική αυτοκρατορία η  Δεύτερο Ράιχ από το 1871 έως το 1918. Το 1933 οι Γερμανοί σε συνέχεια των Γερμανικών φυλών  του μεσαίωνα (Ούννοι, Γότθοι-Βησιγότθοι, Οστρογότθοι, Βάνδαλοι, Φράγκοι, Νορμανδοί), οι οποίες έσφαζαν, έκλεβαν, βίαζαν  και εξανδραπόδιζαν,  ίδρυσαν το Τρίτο Ράιχ, την Ναζιστική Γερμανική Αυτοκρατορία. 

Το τέταρτο Reich το δημιούργησαν μέσα από την Ευρωπαϊκή ένωση η οποία διοικείται από την Ουάσιγκτον. Μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μας οδηγούν στο παγκόσμιο κράτος το οποίο έχει δρομολογηθεί για το 2036 σύμφωνα με τις μεθοδεύσεις τους. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι το όχημα για να επιβληθεί η παγκόσμια εξουσία των νεοταξιτών, καθώς θα δρομολογηθούν οι κατάλληλες εξελίξεις (Παγκόσμια πείνα, ελλείψεις στην ενέργεια (Πετρέλαιο-Φυσικό Αέριο) και πόλεμοι. Υπέρμαχοι αυτών των αντιλήψεων είναι και η Γαλλία του Μακρόν και η Αγγλία παρά την αποχώρηση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για όσους δεν γνωρίζουν το imperium romanum με πρωτεύουσα την αρχαία Ρώμη ήταν δημιούργημα των Ιουδαίων Σιωνιστών-παγανιστών. Οι ίδιοι οι Ρωμαίοι συγκλητικοί δημοσίως με μεγάλη υπερηφάνεια, έλεγαν ότι η αρχαία Ρώμη, ήταν η νέα πόρνη Βαβυλώνα (G Beck-Η Bυζαντινή χιλιετία). Για όσους δεν γνωρίζουν, η Βαβυλώνα ήταν πριν από την Ρώμη, το παγκόσμιο κέντρο του Εωσφορισμού. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι-Σημίτες, ως γνήσιοι συνεχιστές των παραδόσεων της φυλής τους, ήταν παγανιστές. Στον δαίμονα Savazio από την Φρυγία πιστεύουν από τα πανάρχαια χρόνια και οι Ιουδαίοι. Στην Ελληνική μυθολογία-ιστορία με το όνομα Σαβάζιος είναι γνωστή μία αρχαία θεότητα. Ετυμολογικά το δεύτερο συνθετικό του ονόματος (-ζιος) προέρχεται από την ρίζα Dyeus. Aπό εκεί βγαίνουν και οι λέξεις Δίας και θεός, (Λατινικά deus). Στην κλασική Ελλάδα τον ονόμασαν Διόνυσο. Ο "θεός" Σαβάζιος είναι ο Διόνυσος (Λεξικό Σούδα). 

Ο Σαβάζιος αποτελεί τον βασικότερο και σημαντικότερο "θεό" του Ιουδαϊκού έθνους. Ο βιογράφος, φιλόσοφος, ιστορικός, θεουργός και αρχιερέας του μαντείου των Δελφών Πλούταρχος γράφει στα Συμποσιακά του (ΙV 6) ,ότι οι Εβραίοι λάτρευαν τον Διόνυσο, και ότι η ημέρα των Σαββάτων ήταν εορτή του Σαβαζίου !!! Ένας μύστης- ομόθρησκος των Ιουδαίων αναφέρει την πραγματική θρησκεία των Ισραηλιτών. Διαβάστε σχετικά το αρχαίο κείμενο των Συμποσιακών. 

Όταν αρνήθηκαν οι Ισραηλίτες τον  Χριστό, τον αποδέχτηκαν οι Έλληνες των πρωτοχριστιανικών αιώνων και του μεσαίωνα, οι οποίοι έκαναν τον Ιουδαϊκό Χριστιανισμό Ελληνικό. 

Για αυτό οι πρόγονοι μας από σκλάβοι έγιναν διοικητές του Ρωμαϊκού κράτους. Η ίδρυση της παγκόσμιας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από τους Ιουδαίους ένωσε όλη την οικουμένη.  Αυτό έφερε την υποταγή των εθνών, κατάργησε τα σύνορα στην Μεσόγειο, Ευρώπη, Μικρά Ασία. Βόρεια Αφρική, Συρία, Ισραήλ, σχημάτισε την πατρίδα που γεννήθηκε η Ελληνορθοδοξία και δημιούργησε τις προυποθέσεις για την απελευθέρωση του Ελληνικού έθνους, το οποίο έφτασε στο απόγειο του, με την ανάληψη διοικήσεως του Ρωμαϊκού κράτους. 

Οι Έλληνες των μεσαιωνικών αιώνων μέσα από την ηθική, την πίστη και την παιδεία έγιναν κληρονόμοι μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας (Ρωμαϊκή) και μια παγκόσμιας θρησκείας (Χριστιανισμός). Ο Χριστιανισμός αναδύθηκε και έγινε παγκόσμια θρησκεία με την εισαγωγή των Πλατωνικών διδασκαλιών από τους τρεις ιεράρχες και η αρχαία Ελληνική σοφία διασώθηκε και διατηρήθηκε στους αιώνες μέσα από την ενσωμάτωση της στην Ορθόδοξη-Χριστιανική πίστη. Κυριολεκτικά ο Ελληνισμός αναστήθηκε από την Ορθοδοξία.

Δεν ήταν τυχαία ιστορικά γεγονότα ότι ο Τίμιος Σταυρός βρέθηκε για πρώτη φορά επί βασιλείας του Αγίου Κωνσταντίνου, όταν παραχωρήθηκε η Ρωμαϊκή εξουσία στους Έλληνες και επέστρεψε στα Ιεροσόλυμα από τον πρώτο Έλληνα αυτοκράτορα που ανέβηκε στον Ρωμαϊκό

Τα δύο αυτά μεγίστης-παγκόσμιας σημασίας γεγονότα δείχνουν ότι οι αναγεννημένοι από την Ορθοδοξία Έλληνες, είχαν την ευλογία και την απόλυτη στήριξη του Χριστού να διοικήσουν την παγκόσμια Ρωμαϊκή αυτοκρατορία για να διδάξουν τον Θεό-Δημιουργό του Μέγα Αριστοκλή και τον Ελληνικό πολιτισμό στα έθνη κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους. Οι αναγεννημένοι από την Ορθοδοξία Έλληνες είχαν την ευλογία και την απόλυτη στήριξη του Θεού να διοικήσουν την παγκόσμια Ρωμαϊκή αυτοκρατορία για να διδάξουν τον Ελληνικό πολιτισμό-Ορθοδοξία στα έθνη κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους. 

Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία με πρωτεύουσα την αρχαία Ρώμη, ήταν δημιούργημα των Ιουδαίων Σιωνιστών-παγανιστών. Για αυτό οι Ιουδαίοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο, να πάρουν πίσω την αυτοκρατορία τους, από την ημέρα, που ανέλαβαν, την διοίκηση του Ρωμαϊκού κράτους, οι Έλληνες. Δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι το κράτος των σιωνιστών και του Εωσφόρου, έγινε η Αυτοκρατορία του Χριστού και των Ελλήνων. Για αυτό προσπάθησαν και επέτυχαν την πτώση του Eλληνικού Imperium Romanum το 1204 με τις εωσφορικές σταυροφορίες.

ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.

Όλες οι θρησκείες του κόσμου έχουν τις δικές τους προφητείες και τα δικά τους ιερά βιβλία. Σε μια από τις προφητείες της νέας τάξης πραγμάτων, μαθαίνουμε τρομερά πράγματα. Είναι συγκλονιστικό-απίστευτο, όμως υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία ότι οι άνθρωποι της νέας τάξης πραγμάτων επιθυμούν διακαώς και επέτυχαν την ανασύσταση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, Ενδεικτικό ήταν ότι έφτασαν στο σημείο να το αναφέρουν ακόμη και δημοσίως !!! Είναι γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες καθώς αποτελεί κοινό “μυστικό” σε όλους όσους γνωρίζουν, ότι το Χόλυγουντ έχει προσχωρήσει στον Εωσφορισμό (Νέα Τάξη Πραγμάτων).  

Όποιο θρησκευτικό-πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό μήνυμα επιθυμούν να μεταφέρουν σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άνθρωποι της νέας τάξης πραγμάτων το κάνουν μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες. Στην πολύ σημαντική ταινία η προφητεία (The Omen), παραγωγής 1976, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι ο Μεσσίας θα έρθει να βασιλεύσει με την ανασύσταση,της Αγίας-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, με βάση τις δικές τους προφητείες. Οι παγανιστές προετοίμασαν και επέτυχαν την ανασύσταση της Αγίας Γερμανικής-"Ρωμαϊκής" αυτοκρατορίας και αναμένουν την έλευση του Μεσσία.

Όπως οΙ ησούς-Χριστός βασίλεψε πνευματικά στην γη κατά την εποχή της παγκόσμιας αρχαίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, τώρα κατά την σύγχρονη εποχή, με την αναβίωση του Γερμανικού-μεσαιωνικού Imperium Romanum στα σύγχρονα δεδομένα, θα κυβερνήσει ο παγκόσμιος ηγεμόνας της νέας τάξης πραγμάτων. Σε αντίθεση με τον Χριστό ο αναμενόμενος “Μεσσίας” των Ιουδαίων θα κυβερνήσει πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά και πνευματικά την νέα "Αγία" Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, καθώς και ολόκληρη την ανθρωπότητα. 

Η ιστορία της αρχαίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας χωρίζεται σε δύο βασικές περιόδους. Την Ρωμαϊκή με πρωτεύουσα την Ρώμη από τον Οκταβιανό μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο, και την Ελληνική-Ρωμαϊκή με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, από την περίοδο του Μ. Κωνσταντίνου εώς την οριστική πτώση του κράτους, με την κατάκτηση των Γερμανών το 1204 μ.Χ. επί Αλέξιου Ε. Η ανασύσταση του σύγχρονου Ρωμαϊκού κράτους έχει γίνει σε δύο χρονικές περιόδους από δύο διαφορετικά έθνη (Ρωσία-Γερμανία μαζί με Αμερική). Γερμανία-Αμερική και Ρωσία επιδιώκουν τον διαχωρισμό της Ευρώπης σε Δυτική και σε Ανατολική-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Το σύγχρονο δυτικό κράτος διέπεται από τα Διονυσιακά αξιώματα και το Ανατολικό από την Ορθοδοξία και τον Ελληνικό πολιτισμό. Αρχικά έχουμε την δημιουργία του Imperium Romanum από την Γερμανία σε Ελλάδα-Ευρώπη (Ευρωπαϊκή Ένωση), όπου επικρατεί ο Διονυσιακός πολιτισμός. 

Οι κληρονόμοι-κατακτητές του δυτικού Ρωμαϊκού κράτους ήταν οι Γερμανοί. Με την δημιουργία της Ευρωπαϊκής ενώσεως η οποία διοικείται από τον Λευκό Οίκο (Ουάσιγκτόν), η συντριπτική πλειοψηφία ειδημόνων και μη συμφωνεί ότι έγινε η αναβίωση του δυτικού-γερμανικού imperium (Αγία Γερμανική αυτοκρατορία) στην σύγχρονη μορφή της. Η αναβίωση του Ανατολικού Ρωμαϊκού imperium romanum με βάσεις την Ορθοδοξία και τον Ελληνορωσικό πολιτισμό, πραγματοποιήθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και νέος πλανητάρχης, δικαιωματικά θεωρεί τον εαυτό του ως συνεχιστή των αειμνήστων Ελλήνων αυτοκρατόρων της Κωνσταντινουπόλεως και την Ορθόδοξη Ρωσία ως την φυσική και νόμιμη κληρονόμο του Ελληνικού-Ρωμαϊκού κράτους.  

Με την πτώση του Ρωμαϊκού κράτους το 1204 μ.Χ. συνεχιστές-διεκδικητές της Ελληνορθόδοξης αυτοκρατορίας με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, εμφανίζονται οι εκχριστιανισμένοι Ρώσοι.  Η πριγκίπισσα Άννα που ήταν αδελφή του Βουλγαροκτόνου, παντρεύτηκε τον Ρώσο Βλαδίμηρο Συνεπώς δίκαια μπορούν να επικαλούνται συγγένεια εξ αίματος με τους Έλληνες αυτοκράτορες από την δυναστεία του Βουλγαροκτόνου. 

(1) ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΥ. ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Να περάσουμε να δούμε τι έχουν αναφέρει σχετικά με την κατοχή της Ελλάδας. Γιώργος Κοντογιώργης : Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου. Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν  οι μηχανισμοί του συστήματος. Αυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει. 

Οι πολιτικοί περιορίζουν αυτοβούλως τον ορίζοντά τους στη λογιστική των δανειστών. Είναι μοιραίο λοιπόν να μην αίρονται τα αίτια της κρίσης, να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, ή τουλάχιστον να παραμένουμε σε κρίση. Οδηγηθήκαμε στα μνημόνια γιατί λεηλατήθηκε η χώρα και αποδομήθηκε το κράτος από την πολιτική τάξη. Το κράτος στην Ελλάδα δεν παράγει πολιτικές δημοσίου συμφέροντος, ούτε και λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Έχει μεταβληθεί σε ξένο σώμα προς την κοινωνία. Παρέδωσαν την χώρα στους ξένους και λειτουργούν ως εντολοδόχοι τους. 

Προτίμησαν αυτό, αντί να εκθεμελιώσουν το σύστημα της καταστροφής που έστησαν. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα μνημόνια δεν άγγιξαν το πολιτικό σύστημα, την δημόσια διοίκηση, την δικαιοσύνη, ούτε καν τη νομοθεσία που οικοδομεί την διαπλοκή και την διαφθορά. Για αυτό το κράτος όχι μόνο δεν είναι παραγωγικό, αλλά δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στις υγιείς δυνάμεις της χώρας. Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό το κράτος στρέφεται εναντίον της κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολιτικοί έχουν κάνει ιδεολογία την καλυμμένη εχθρότητα προς την κοινωνία. και περιφρονούν την πολιτισμική βάση της κοινωνίας. Η Ελλάδα είναι παγιδευμένη σε δύο καθεστώτα επάλληλης κατοχής: Το πρώτο είναι η εσωτερική κατοχή της κομματοκρατίας, που έχει μεταβάλει το κράτος σε δυνάστη. 

Το δεύτερο είναι η εξωτερική κατοχή, στην οποία την υπέβαλαν οι εσωτερικοί της δυνάστες, όλοι αυτοί που αρνούνται πεισματικά να υπερβούν τον εαυτό τους και να ανατάξουν την χώρα. Έχουν παραδώσει την χώρα, λειτουργώντας σαν εντεταλμένοι λογιστές των δανειστών, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει, το μόνο που έμαθαν στην πολιτική είναι να λειτουργούν ως νομείς της. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούν τη Βουλή ως καθαρτήριο των ανομιών τους και ως μέσον θέσμισης προνομίων. Η Ελλαδα υπό καθεστώς διπλής "κατοχής" - slpress.gr https://slpress.gr/idees/i-ellada-ypo-kathestos-diplis-quot-katochis-quot/

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Γιώργος Κασιμάτης : ” “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα. Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες, ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν, Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε, αν και μας την κρύβουν, και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε. Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού. Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε. Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μιας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος. 

Οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα, από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές. Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς. Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου. Ή αυτοί, ή εμείς.

https://silvercity.gr/index.php/arthra/arthra/5664-2013-10-25-14-03-55 

Παράδοση της Ελλάδας στην Τουρκία καταγγέλει και ο Θεόδωρος Κατσανέβας δικαιώνοντας για μια ακόμη φορά την στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι. Να περάσουμε να δούμε μερικά αποσπάσματα από το επίμαχο άρθρο του : "Η οικονομική και εθνική παρακμή οδηγεί στον οριστικό αφανισμό με την επερχόμενη ισλαμοποίηση και μετατροπή της πατρίδας μας σε τουρκικό προτεκτοράτο υπό γερμανική εποπτεία, με τη μεθοδευμένη εισβολή Μουσουλμάνων εποίκων. Το όλο σκηνικό μεθοδεύεται από το Βερολίνο. Οι Γερμανοί που κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη, είχαν και έχουν άριστες σχέσεις με την Τουρκία και μια τέτοια προοπτική φαίνεται πως βολεύει τις επιδιώξεις τους. Οι Έλληνες δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος λαός.

Η χώρα μας ποτέ δεν υπήρξε σύμμαχος της Γερμανίας και τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντί της ήταν και είναι ιδιαίτερα αρνητικά. Η παράδοση της Ελλάδας στην Τουρκία και μάλιστα χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά, μπορεί να ηρεμήσει το γειτονικό μας “θηρίο”. Και η Ευρώπη της Γερμανίας να εξασφαλίσει έτσι την ένταξή Τουρκίας και Ελλάδας μαζί στον κύκλο συμφερόντων της απομακρύνοντάς την από τη Ρωσία αλλά και τις ΗΠΑ. Βολική είναι επίσης η προοπτική της μετατροπής της Ελλάδας σε αποθήκη Μουσουλμάνων μεταναστών για την άντληση φτηνού εργατικού δυναμικού και επιβολή της αρχής του “διαίρει και βασίλευε."

https://slpress.gr/politiki/i-ellada-simera-thymizei-to-vyzantio-prin-tin-alosi/

Oι εργασίες της στήλης Ισχύς δια της γνώσεως αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολόκληρου του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την έγκριση του Mytilenepress και της στήλης. Επιτρέπεται μόνον η αναδημοσίευση του 50% των εργασιών Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Ορθοδοξίας του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου (Γεωστρατηγικού και Γεωπολιτικού αναλυτή (Contact : survivorellas@gmail.com-6945294197). Απαραίτητη προυπόθεση για την αναδημοσίευση είναι η προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο Mytilenepress.

Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν. Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους να πιστεύουν όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Αναφέρομαι πάντοτε στους Φοίνικες που από μονοθεϊστές της Π. Διαθήκης και πιστοί των προφητών, εγκατέλειψαν τον Θεό, άλλαξαν και έγιναν οπαδοί του δωδεκαθέου. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους Φοίνικες.

(1) ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΣΥΜΠΟΣΙΑΚΑ. 

Θαυμ άσας ο ὖν τὸ ἐ π ὶ π ᾶσι ῥηθὲν ὁ Σύμμαχος ‘ ἆρ'’ ἔφη ‘σ ὺ τὸν πατρι ώτην θε όν, ὦ Λαμπρ ία, ‘ε ὔιον ὀρσιγ ύναικα μαινομ έναις ἀνθέοντα τιμα ῖσι Δι όνυσον’ (Lyr. adesp. 131) ἐγγρ άφεις κα ὶ ὑποποιε ῖς το ῖς ῾Εβρα ίων ἀπορρ ήτοις; ἢ τ ῷ ὄντι λ όγος ἔστι τις ὁ το ῦτον ἐκε ίν ῳ τὸν α ὐ τὸν ἀποφα ίνων;’ ὁ δ ὲ Μοιραγ ένης ὑπολαβ ών ‘ἔα το ῦτον’ ε ἶπεν· ‘ἐ γ ὼ γ ὰρ ᾿Αθηνα ῖος ὢν ἀποκρ ίνομα ί σοι κα ὶ λ έγω μηδ έν' ἄλλον ε ἶναι· κα ὶ τὰ μ ὲ ν πολλ ὰ τ ῶν ε ἰς το ῦτο τεκμηρ ίων μ όνοις ἐστὶ ῥητὰ κα ὶ διδακτ ὰ το ῖς μυουμ ένοις παρ' ἡμ ῖν ε ἰς τὴν τριετηρικ ὴν παντέλειαν· ἃ δ ὲ λ ό γ ῳ διελθε ῖν ο ὐ κεκ ώλυται πρ ὸς φ ίλους ἄνδρας, ἄλλως τε κα ὶ παρ' ο ἶνον ἐ π ὶ το ῖς το ῦ θεο ῦ δ ώροις, ἂν ο ὗτοι κελε ύωσι, λ έγειν ἕτοιμος.’ Πάντων ο ὖν κελευ όντων κα ὶ δεομ ένων ‘πρ ῶτον μ έν’ ἔφη ‘τῆς μεγ ίστης κα ὶ τελειοτάτης ἑορτῆς παρ' α ὐτο ῖς ὁ καιρ ός ἐστιν κα ὶ ὁ τρ όπος Διον ύ σ ῳ προσ ήκων. τὴν γ ὰρ λεγομ ένην νηστε ίαν < ἄγοντες> ἀκμ άζοντι τρυγητ ῷ τρα - πέζας τε προτίθενται παντοδαπ ῆς ὀ π ώρας ὑ π ὸ σκηνα ῖς κα ὶ καλι άσιν ἐκ κλημ άτων μ άλιστα κα ὶ κιττο ῦ διαπεπλεγ - μ έναις· κα ὶ τὴν προτέραν τῆς ἑορτῆς σκην ὴν ὀνομ άζουσιν. ὀλ ίγαις δ' ὕστερον ἡμ έραις ἄλλην ἑορτήν, ο ὐκ † ἂν δι' α ἰνιγμ άτων ἀλλ' ἄντικρυς Β άκχου καλουμ ένην, τελο ῦ - σιν. ἔστι δ ὲ κα ὶ κραδηφορ ία τις ἑορτὴ κα ὶ θυρσοφορ ία παρ' α ὐτο ῖς, ἐν ᾗ θ ύρσους ἔχοντες ε ἰς τὸ ἱερ ὸν ε ἰ σίασιν· ε ἰσελ - θ όντες δ' ὅ τι δρ ῶσιν, ο ὐκ ἴσμεν, ε ἰκ ὸς δ ὲ βακχε ίαν ε ἶναι τὰ ποιο ύμενα· κα ὶ γ ὰρ σ άλπιγξι μικρα ῖς, ὥσπερ ᾿Αργε ῖοι το ῖς Διονυσίοις, ἀνακαλο ύμενοι τὸν θε ὸν χρ ῶνται, κα ὶ κιθαρ ίζοντες ἕτεροι προ ΐασιν, ο ὓς α ὐτο ὶ Λευ ίτας προσονομάζουσιν, εἴτε παρὰ τὸν Λύσιον εἴτε μᾶλλον παρὰ τὸν Εὔιον τῆς ἐπικλήσεως γεγενημένης. οἶμαι δὲ καὶ τὴν τῶν σαββ άτων ἑορτὴν μ ὴ παντάπασιν ἀπροσδι όνυσον ε ἶναι· Σάβους γ ὰρ κα ὶ ν ῦν ἔτι πολλο ὶ το ὺς Β άκχους καλο ῦσιν κα ὶ τα ύτην ἀφι ᾶσι τὴν φων ὴν ὅταν ὀργι άζωσι τ ῷ θε ῷ, <ο ὗ π ίστω>σιν ἔστι δ ήπου κα ὶ παρ ὰ Δημοσθ ένους (18, 260) λαβε ῖν κα ὶ παρ ὰ Μεν άνδρου (fr. 1060), κα ὶ ο ὐκ ἀ π ὸ <τρ ό>που τις ἂν φα ίη το ὔνομα πεποι ῆ σθαι πρ ός τινα σ όβησιν, ἣ κατέχει το ὺς βακχε ύοντας· | α ὐτο ὶ δ ὲ τ ῷ λ ό γ ῳ μαρτυρο ῦσιν, ὅταν σ άββατα τελ ῶσι, μ άλιστα μ ὲν π ίνειν κα ὶ ο ἰνο ῦσθαι παρακαλο ῦντες ἀλλ ήλους, ὅταν δ ὲ κωλύῃ τι με ῖζον, ἀπογε ύεσθα ί γε π άντως ἀκρ άτου νομ ίζοντες. κα ὶ τα ῦτα μ ὲν ε ἰκ ότα φ α ίη τις ἂν ε ἶναι· κατὰ κρ άτος <δ ὲ 2 τοὺς> ἐναντίους πρῶτον μὲν ὁ ἀρχιερεὺς ἐλέγχει, μιτρηφόρος τε προϊὼν ἐν ταῖς ἑορταῖς καὶ νεβρίδα χρυσόπαστον ἐνημμένος, χιτῶνα δὲ ποδήρη φορῶν καὶ κοθόρνους, κώδωνες δὲ πολλοὶ κατακρέμανται τῆς ἐσθῆτος, ὑποκομποῦντες ἐν τῷ βαδίζειν, ὡς καὶ παρ' ἡμῖν· ψόφοις δὲ χρῶνται περὶ τὰ νυκτέλια, καὶ χαλκοκρότους τὰς τοῦ θεοῦ τιθήνας προσαγορεύουσιν· καὶ ὁ δεικνύμενος ἐν τοῖς † ἐναντίοις τοῦ νεὼ θύρσος ἐντετυπωμένος καὶ τύμπανα· ταῦτα γὰρ οὐδενὶ δήπουθεν ἄλλῳ θεῶν ἢ Διονύσῳ προσῆκεν. ἔτι τοίνυν μέλι μὲν οὐ προσφέρουσι ταῖς ἱερουργίαις, ὅτι δοκεῖ φθείρειν τὸν οἶνον κεραννύμενον καὶ τοῦτ' ἦν σπονδὴ καὶ μέθυ, πρὶν ἄμπελον φανῆναι· καὶ μέχρι νῦν τῶν τε βαρβάρων οἱ μὴ ποιοῦντες οἶνον μελίτειον πίνουσιν, ὑποφαρμάσσοντες τὴν γλυκύτητα οἰνώδεσι ῥίζαις καὶ αὐστηραῖς, ῞Ελληνές τε νηφάλια ταὐτὰ καὶ μελίσπονδα θύουσιν, ὡς ἀντίθετον φύσιν μάλιστα τοῦ μέλιτος πρὸς τὸν οἶνον ἔχοντος. ὅτι δὲ τοῦτο νομίζουσι, κἀκεῖνο σημεῖον οὐ μικρόν ἐστι, τὸ πολλῶν τιμωριῶν οὐσῶν παρ' αὐτοῖς μίαν εἶναι μάλιστα διαβεβλημένην, τὴν οἴνου τοὺς κολαζομένους ἀπείργουσαν, ὅσον ἂν τάξῃ χρόνον ὁ κύριος τῆς κολάσεως· τοὺς δ' οὕτω κολα... 

ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ε. Πότερον οἱ Ἰουδαῖοι σεβόμενοι τὴν ὗν ἢ δυσχεραίνοντες ἀπέχονται τῶν κρεῶν.

Ἐπεὶ δὲ ταῦτ´ ἐρρήθη, βουλομένων τινῶν ἀντικατατείνειν τὸν ἕτερον λόγον ἐκκρούων ὁ Καλλίστρατος ἔφη « πῶς ὑμῖν δοκεῖ λελέχθαι τὸ πρὸς τοὺς Ἰουδαίους, ὅτι τὸ δικαιότατον κρέας οὐκ ἐσθίουσιν; » « ὑπερφυῶς » ἔφη ὁ Πολυκράτης, « ἐγὼ δὲ καὶ προσδιαπορῶ, πότερον οἱ ἄνδρες τιμῇ τινι τῶν ὑῶν ἢ μυσαττόμενοι τὸ ζῷον ἀπέχονται τῆς βρώσεως αὐτοῦ· τὰ γὰρ παρ´ ἐκείνοις λεγόμενα μύθοις ἔοικεν, εἰ μή τινας ἄρα λόγους σπουδαίους ἔχοντες οὐκ ἐκφέρουσιν. » «Ἐγὼ μὲν τοίνυν« » εἶπεν ὁ Καλλίστρατος « οἶμαί τινα τιμὴν τὸ ζῷον ἔχειν παρὰ τοῖς ἀνδράσιν· εἰ δὲ δύσμορφον ἡ ὗς καὶ θολερόν, ἀλλ´ οὐ κανθάρου καὶ γρυ... Καὶ κροκοδείλου καὶ αἰλούρου τὴν ὄψιν ἀτοπώτερον ἢ τὴν φύσιν ἀμουσότερον· οἷς ὡς ἁγιωτάτοις ἱερεῖς Αἰγυπτίων ἄλλοις ἄλλοι προσφέρονται. Τὴν δ´ ὗν ἀπὸ χρηστῆς αἰτίας τιμᾶσθαι λέγουσι· πρώτη γὰρ σχίσασα τῷ προύχοντι τοῦ ῥύγχους, ὥς φασι, τὴν γῆν ἴχνος ἀρόσεως ἔθηκεν καὶ τὸ τῆς ὕνεως ὑφηγήσατ´ ἔργον· ὅθεν καὶ τοὔνομα γενέσθαι τῷ ἐργαλείῳ λέγουσιν ἀπὸ τῆς ὑός. Οἱ δὲ τὰ μαλθακὰ καὶ κοῖλα τῆς χώρας Αἰγύπτιοι γεωργοῦντες οὐδ´ ἀρότου δέονται τὸ παράπαν· ἀλλ´ ὅταν ὁ Νεῖλος ἀπορρέῃ καταβρέξας τὰς ἀρούρας, ἐπακολουθοῦντες τὰς ὗς κατέβαλον, αἱ δὲ χρησάμεναι πάτῳ καὶ ὀρυχῇ ταχὺ τὴν γῆν ἔτρεψαν ἐκ βάθους καὶ τὸν σπόρον ἀπέκρυψαν.

Οὐ δεῖ δὲ θαυμάζειν, εἰ διὰ τοῦτό τινες ὗς οὐκ ἐσθίουσιν, ἑτέρων ζῴων μείζονας ἐπ´ αἰτίαις γλίσχραις, ἐνίων δὲ καὶ πάνυ γελοίαις, τιμὰς ἐχόντων παρὰ τοῖς βαρβάροις. Τὴν μὲν γὰρ μυγαλῆν ἐκτεθειάσθαι λέγουσιν ὑπ´ Αἰγυπτίων τυφλὴν οὖσαν, ὅτι τὸ σκότος τοῦ φωτὸς ἡγοῦντο πρεσβύτερον· τίκτεσθαι δ´ αὐτὴν ἐκ μυῶν πέμπτῃ γενεᾷ νουμηνίας οὔσης· ἔτι δὲ μειοῦσθαι τὸ ἧπαρ ἐν τοῖς ἀφανισμοῖς τῆς σελήνης. Τὸν δὲ λέοντα τῷ ἡλίῳ συνοικειοῦσιν, ὅτι τῶν γαμψωνύχων τετραπόδων βλέποντα τίκτει μόνος, κοιμᾶται δ´ ἀκαρὲς χρόνου καὶ ὑπολάμπει τὰ ὄμματα καθεύδοντος· κρῆναι δὲ {καὶ} κατὰ χασμάτων λεοντείων ἐξιᾶσι κρουνούς, ὅτι Νεῖλος ἐπάγει νέον ὕδωρ ταῖς Αἰγυπτίων ἀρούραις ἡλίου τὸν λέοντα παροδεύοντος. Τὴν δ´ ἶβίν φασιν ἐκκολαφθεῖσαν εὐθὺς ἕλκειν δύο δραχμάς, ὅσον ἄρτι παιδίου γεγονότος καρδίαν· ποιεῖν δὲ τῇ τῶν ποδῶν ἀποστάσει πρὸς ἀλλήλους καὶ πρὸς τὸ ῥύγχος ἰσόπλευρον τρίγωνον. Καὶ τί ἄν τις Αἰγυπτίους αἰτιῷτο τῆς τοσαύτης ἀλογίας, ὅπου καὶ τοὺς Πυθαγορικοὺς ἱστοροῦσιν καὶ ἀλεκτρυόνα λευκὸν σέβεσθαι καὶ τῶν θαλαττίων μάλιστα τρίγλης καὶ ἀκαλήφης ἀπέχεσθαι, τοὺς δ´ ἀπὸ Ζωροάστρου μάγους τιμᾶν μὲν ἐν τοῖς μάλιστα τὸν χερσαῖον ἐχῖνον, ἐχθαίρειν δὲ τοὺς ἐνύδρους μῦς καὶ τὸν ἀποκτείνοντα πλείστους θεοφιλῆ καὶ μακάριον νομίζειν; οἶμαι δὲ καὶ τοὺς Ἰουδαίους, εἴπερ ἐβδελύττοντο τὴν ὗν, ἀποκτείνειν ἄν, ὥσπερ οἱ μάγοι τοὺς μῦς ἀποκτείνουσι· νῦν δ´ ὁμοίως τῷ φαγεῖν τὸ ἀνελεῖν ἀπόρρητόν ἐστιν αὐτοῖς. Καὶ ἴσως ἔχει λόγον, ὡς τὸν ὄνον {δὲ} ἀναφήναντα πηγὴν αὐτοῖς ὕδατος τιμῶσιν, οὕτως καὶ τὴν ὗν σέβεσθαι σπόρου καὶ ἀρότου διδάσκαλον γενομένην· εἰ μή, νὴ Δία, καὶ τοῦ λαγωοῦ φήσει τις ἀπέχεσθαι τοὺς ἄνδρας ὡς μυσερὸν καὶ ἀκάθαρτον δυσχεραίνοντας τὸ ζῷον. »

« Οὐ δῆτ´ » εἶπεν ὁ Λαμπρίας ὑπολαβών « ἀλλὰ τοῦ μὲν λαγωοῦ φείδονται διὰ τὴν πρὸς τὸν μένον ὑπ´ αὐτῶν μυ...στα θηρίον ἐμφερέστατον . Ὁ γὰρ λαγὼς μεγέθους ἔοικε καὶ πάχους ἐνδεὴς ὄνος εἶναι· καὶ γὰρ ἡ χρόα καὶ τὰ ὦτα καὶ τῶν ὀμμάτων ἡ λιπαρότης καὶ τὸ λαμυρὸν ἔοικε θαυμασίως· ὥστε μηδὲν οὕτω μηδὲ μικρὸν μεγάλῳ τὴν μορφὴν ὅμοιον γεγονέναι. Εἰ μὴ νὴ Δία καὶ πρὸς τὰς ποιότητας αἰγυπτιάζοντες τὴν ὠκύτητα τοῦ ζῴου θεῖον ἡγοῦνται καὶ τὴν ἀκρίβειαν τῶν αἰσθητηρίων· ὅ τε γὰρ ὀφθαλμὸς ἄτρυτός ἐστιν αὐτῶν, ὥστε καὶ καθεύδειν ἀναπεπταμένοις τοῖς ὄμμασιν, ὀξυηκοΐᾳ τε δοκεῖ διαφέρειν, ἣν Αἰγύπτιοι θαυμάσαντες ἐν τοῖς ἱεροῖς γράμμασιν ἀκοὴν σημαίνουσιν οὖς λαγωοῦ γράφοντες.

Τὸ δ´ ὕειον κρέας οἱ ἄνδρες ἀφοσιοῦσθαι δοκοῦσιν, ὅτι μάλιστα ... Οἱ βάρβαροι τὰς ἐπὶ χρωτὸς λεύκας καὶ λέπρας δυσχεραίνουσι καὶ τῇ προσβολῇ τὰ τοιαῦτα καταβόσκεσθαι πάθη τοὺς ἀνθρώπους οἴονται, πᾶσαν δ´ ὗν ὑπὸ τὴν γαστέρα λέπρας ἀνάπλεων καὶ ψωρικῶν ἐξανθημάτων ὁρῶμεν, ἃ δή, καχεξίας τινὸς ἐγγενομένης τῷ σώματι καὶ φθορᾶς, ἐπιτρέχειν δοκεῖ τοῖς σώμασιν. Οὐ μὴν ἀλλὰ καὶ τὸ θολερὸν περὶ τὴν δίαιταν τοῦ θρέμματος ἔχει τινὰ πονηρίαν· οὐδὲν γὰρ ἄλλο βορβόρῳ χαῖρον οὕτω καὶ τόποις ῥυπαροῖς καὶ ἀκαθάρτοις ὁρῶμεν, ἔξω λόγου τιθέμενοι τὰ τὴν γένεσιν καὶ τὴν φύσιν ἐν αὐτοῖς ἔχοντα τούτοις. Λέγουσι δὲ καὶ τὰ ὄμματα τῶν ὑῶν οὕτως ἐγκεκλάσθαι καὶ κατεσπάσθαι ταῖς ὄψεσιν, ὥστε μηδενὸς ἀντιλαμβάνεσθαι μηδέποτε τῶν ἄνω μηδὲ προσορᾶν τὸν οὐρανόν, ἂν μὴ φερομένων ὑπτίων ἀναστροφήν τινα παρὰ φύσιν αἱ κόραι λάβωσιν· διὸ καὶ μάλιστα κραυγῇ χρώμενον τὸ ζῷον ἡσυχάζειν, ὅταν οὕτω φέρηται, καὶ σιωπᾶν κατατεθαμβημένον ἀηθείᾳ τὰ οὐράνια καὶ κρείττονι φόβῳ τοῦ βοᾶν συνεχόμενον. Εἰ δὲ δεῖ καὶ τὰ μυθικὰ προσλαβεῖν, λέγεται μὲν ὁ Ἄδωνις ὑπὸ τοῦ συὸς διαφθαρῆναι, τὸν δ´ Ἄδωνιν οὐχ ἕτερον ἀλλὰ Διόνυσον εἶναι νομίζουσιν, καὶ πολλὰ τῶν τελουμένων ἑκατέρῳ περὶ τὰς ἑορτὰς βεβαιοῖ τὸν λόγον· οἱ δὲ παιδικὰ τοῦ Διονύσου γεγονέναι· καὶ Φανοκλῆς, ἐρωτικὸς ἀνήρ, ου- - - δήπου πεποίηκεν.

Ἔτι τοίνυν μέλι μὲν οὐ προσφέρουσι ταῖς ἱερουργίαις, ὅτι δοκεῖ φθείρειν τὸν οἶνον κεραννύμενον καὶ τοῦτ´ ἦν σπονδὴ καὶ μέθυ, πρὶν ἄμπελον φανῆναι· καὶ μέχρι νῦν τῶν τε βαρβάρων οἱ μὴ ποιοῦντες οἶνον μελίτειον πίνουσιν, ὑποφαρμάσσοντες τὴν γλυκύτητα οἰνώδεσι ῥίζαις καὶ αὐστηραῖς, Ἕλληνές τε νηφάλια ταὐτὰ καὶ μελίσπονδα θύουσιν, ὡς ἀντίθετον φύσιν μάλιστα τοῦ μέλιτος πρὸς τὸν οἶνον ἔχοντος. Ὅτι δὲ τοῦτο νομίζουσι, κἀκεῖνο σημεῖον οὐ μικρόν ἐστι, τὸ πολλῶν τιμωριῶν οὐσῶν παρ´ αὐτοῖς μίαν εἶναι μάλιστα διαβεβλημένην, τὴν οἴνου τοὺς κολαζομένους ἀπείργουσαν, ὅσον ἂν τάξῃ χρόνον ὁ κύριος τῆς κολάσεως· τοὺς δ´ οὕτω κολα...

https://el.wikisource.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC_%CE%94%CE%84

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Τροία μια Σημιτική-Φοινικική αποικία. ΜΕΡΟΣ Α. Μια ιστορική έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Τροία μια Σημιτική-Φοινικική αποικία. ΜΕΡΟΣ Β. Μια ιστορική έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη.


Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Τροία μια Σημιική-Φοινικική αποικία. ΜΕΡΟΣ Γ. Μια ιστορική έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη.


Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Τροία μια Σημιτική-Φοινικική αποικία. ΜΕΡΟΣ Δ. Μια ιστορική έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη.


Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Τροία μια Σημιτική-Φοινικική αποικία. ΜΕΡΟΣ Ε. Μια ιστορική έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη.


Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Τροία μια Σημιτική-Φοινικική αποικία. ΜΕΡΟΣ ΣΤ. Μια ιστορική έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη.


Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Τροία μια Σημιτική-Φοινικική αποικία. ΜΕΡΟΣ Ζ. Μια ιστορική έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη.


Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Τροία μια Σημιτική-Φοινικική αποικία. ΜΕΡΟΣ Η. Μια ιστορική έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Το Ε το εν Δελφοίς και ο Ιεχωβάς. Του Δημήτρη Σκουρτέλη.


Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Ο Δημήτρης Σκουρτέλης αποκαλύπτει την πραγματική καταγωγή του θεού Απόλλων.


Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η συγκλονιστική έρευνα του Αγιογράφου Δημήτρη Σκουρτέλη για τον θεό Απόλλων !!!

httofis66.blogspot.com/2017/05/bogpost_9.html

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ: Πανηγυρικός (4) – Η Πύλη για την ελληνική γλώσσα

* Ο ΕΥΡΥΣΘΕΑΣ ΗΤΑΝ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΑ.  

Εκαταίος μεν ουν ο Μιλήσιος περί της Πελοποννήσου φησίν, διότι προ των Ελλήνων ώοκησαν αυτήν βάρβαροι. Σχεδόν δε τι και η σύμπασα Ελλάς κατοικία βαρβάρων υπήρξε το παλαιόν, απ’ αυτών λογιζομένοις των μνημονευομένων. Πέλοπος μεν της Φρυγίας επαγαγομένου λαόν εις την απ’ αυτού κληθείσαν Πελοπόννησον, Δαναού δε εξ Αιγύπτου, Δρυόπων τε και Καυκώνων και Πελασγών και Λελέγων και άλλων τοιούτων κατανειμαμένων τα εντός Ισθμού και τα εκτός δε. Την μεν γαρ Αττικήν οι μετά Ευμόλπου Θραίκες έσχον, της δε Φωκίδος την Δαυλίδα Τηρεύς, την δε Καδμεία οι μετά Κάδμου Φοίνικες, αυτήν δε την Βοιωτίαν Άονες και Τέμμικες και Ύαντες· ως δε Πίνδαρος φησίν, Ην ότε σύας Βοιώτιον έθνος ένεπον. Και από των ονομάτων δε ενίων το βάρβαρον εμφαίνεται· Κέκροψ και Κόδρος και Άικλος και Κόθος και Δρύμας και Κρίνακος. Οι δε Θραικες και Ιλλυριοί και Ηπειρώται και μέχρι νυν εν πλευραίς εισίν· έτι μέντοι μάλλον πρότερον η νυν, όπου γε και της εν τωι παρόντι Ελλάδος αναντιλέκτως ούσης την πολλήν οι βάρβαροι έχουσι, Μακεδονίαν μεν Θραικες και τινά μέρη της Θετταλίας, Ακαρνανίας δε και Αιτωλίας άνω Θεσπρωτοί και Κασσωπαίοι και Αμφιλόχιοι και Μολοττοί και Αθάμανες, Ηπειρωτικά έθνη («Γεωγραφικά», βιβλίο Ζ΄, 1). Τὸ δὲ Ἑλληνικὸν γλώσσῃ μέν, ἐπείτε ἐγένετο, αἰεί κοτε τῇ αὐτῇ διαχρᾶται, ὡς ἐμοὶ καταφαίνεται εἶναι· ἀποσχισθὲν μέντοι ἀπὸ τοῦ Πελασγικοῦ ἐὸν ἀσθενές, ἀπὸ σμικροῦ τεο τὴν ἀρχὴν ὁρμώμενον αὔξηται ἐς πλῆθος τῶν ἐθνέων, Πελασγῶν μάλιστα προσκεχωρηκότων αὐτῷ καὶ ἄλλων ἐθνέων βαρβάρων συχνῶν. πρὸς δὴ ὦν ἔμοιγε δοκέει οὐδέ τὸ Πελασγικὸν ἔθνος, ἐὸν βάρβαρον, οὐδαμὰ μεγάλως αὐξηθῆναι.

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ. 

[67] Όσα έχω παραλείψει είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχω πει. Εκτός από τις τέχνες, τις φιλοσοφικές σπουδές και όλες τις άλλες ωφέλειες που θα μπορούσε κανείς να αποδώσει σ᾽ εκείνη και στον Τρωικό πόλεμο, θα μπορούσαμε επίσης δίκαια να θεωρήσουμε ότι η Ελένη ήταν η αιτία που δεν γίναμε δούλοι των βαρβάρων. Θα διαπιστώσουμε ότι χάρη σ᾽ αυτήν είναι μονοιασμένοι οι Έλληνες και έκαναν από κοινού εκστρατεία εναντίον των βαρβάρων, και τότε για πρώτη φορά έστησε η Ευρώπη τρόπαιο νίκης επί της Ασίας. [68] Εξαιτίας αυτών πετύχαμε πολύ μεγάλη αλλαγή των πραγμάτων. Έτσι, ενώ πιο μπροστά οι βάρβαροι που ζούσαν δυστυχισμένοι στα μέρη τους είχαν την αξίωση να εξουσιάζουν τις ελληνικές πόλεις —για παράδειγμα, ο Δαναός έφυγε από την Αίγυπτο και κατέλαβε το Άργος, ο Κάδμος από τη Σιδώνα έγινε βασιλιάς της Θήβας, οι Κάρες είχαν εγκατασταθεί στα νησιά, και ο Πέλοπας, ο γιος του Ταντάλου, έγινε κύριος όλης της Πελοποννήσου— μετά τον πόλεμο εκείνο όμως η φυλή μας έλαβε τόσο μεγάλη πρόοδο, ώστε να αφαιρέσει από τους βαρβάρους και πόλεις μεγάλες και πολλά εδάφη. [69] Εάν λοιπόν θελήσουν κάποιοι ρήτορες να επεξεργαστούν αυτά και να τα αναπτύξουν, δεν θα τους λείψουν οι αφορμές από όπου ξεκινώντας θα μπορέσουν να εγκωμιάσουν την Ελένη, πέραν των όσων έχουν λεχθεί· αντίθετα, θα βρουν πολλά νέα επιχειρήματα να αναφέρουν γι᾽ αυτήν. Η ελευθερία πίστεως είναι Θεόδοτη. Συνεπώς έχει το δικαίωμα ο κάθε άνθρωπος να πιστεύει όπου επιθυμεί, σε όποια θρησκεία τον εκφράζει. Εν τούτοις κανείς δεν έχει το δικαίωμα, να πλαστογραφεί και να παραποιεί την ιστορία, στα πλαίσια ενός ιδιότυπου θρησκευτικού φανατισμού. «Την παλιά εποχή ξέσπασε λοιμώδης ασθένεια στην Αίγυπτο και οι ντόπιοι την απέδωσαν στους ασεβείς αλλόφυλους. Προ αυτού μερικοί από αυτούς συσπειρώθηκαν και ήρθαν στην Ελλάδα. Αρχηγοί τους ήσαν ο Κάδμος και ο Δαναός. Οι υπόλοιποι πήγαν στην Ιουδαία, που τότε ήταν ακατοίκητη, και των οποίων επικεφαλής ήταν ο επονομαζόμενος Μωυσής, ένας άνδρας με φρόνηση και ανδρεία».  (Διόδωρος Σικελιώτης, βίβλος Μ, Απόσπασμα 3) «Λένε επίσης οι Αιγύπτιοι πως και οι άποικοι που έφυγαν μαζί με το Δαναό από την Αίγυπτο εγκαταστάθηκαν  στην αρχαιότερη σχεδόν ελληνική πόλη, στο Άργος και πως οι λαοί των Κόλχων στον Πόντο και την Ιουδαίων μεταξύ Αραβίας και Συρίας ιδρύθηκαν ως αποικίες από ανθρώπους που έφυγαν από εκεί….. ο Κάδμος ήταν από τις Θήβες της Αιγύπτου  και μαζί με τα άλλα παιδιά γέννησε και τη Σεμέλη. Στα κατοπινά χρόνια, ο Ορφέας, που απόκτησε μεγάλη φήμη ανάμεσα στους Έλληνες για τη μουσική, τις τελετές και τα θεολογικά ζητήματα, φιλοξενήθηκε από τους απογόνους του Κάδμου και δέχτηκε εξαιρετικές τιμές στις Θήβες». (Διόδωρος Σικελιώτης, βίβλος 1, 23-24 και 28-29)

(2) Τόσο λοιπόν ηρωική κι ελευθερόψυχη και τόσο γερή στο φρόνημα και ρωμαλέα στην ψυχή είναι η πολιτεία μας και τόσο στην ουσία της [245d] μισοβάρβαρη, γιατ᾽ είμαστε πραγματικά και ειλικρινά γνήσιοι Έλληνες και δεν έρρευσε ποτέ στις φλέβες μας βαρβαρικό αίμα. Κι όλα αυτά γιατί στ᾽ αληθινά δε συγκατοικούνε και δε ζούνε μαζί μ᾽ εμάς στη χώρα μας ούτε Πέλοπες ούτε Κάδμοι ούτε Αίγυπτοι ούτε Δαναοί κι ούτε άλλοι πολλοί λογής λογής βάρβαροι στη φύση κι Έλληνες μονάχα με το νόμο, αλλά γνήσιοι Έλληνες κι όχι βαρβαρόσποροι, κατοικούμε αιώνες απάνω στη γη αυτή κι έχουμε γι᾽ αυτό το λόγο φυσικά έμφυτο κι αιώνιο βαθιά μέσα μας ριζωμένο το μίσος εναντίον των βαρβάρων. Αλλά και πάλι εβρεθήκαμε και σε τούτη την περίσταση πολιτικά απομονωμένοι, [245e] γιατί δεν εστέρξαμε να διαπράξουμε αισχρό και ανόσιο έργο παραδίνοντας Έλληνες στους βαρβάρους. Έτσι όμως εφτάσαμε σε μια πολιτική κατάσταση όμοια σαν κι εκείνη που υπήρξε η αίτια να νικηθούμε άλλοτε, αλλά με τη βοήθεια των θεών κατορθώσαμε τούτη τη φορά να τελειώσουμε τον πόλεμο με καλύτερους όρους παρά την εποχή εκείνη, γιατί εγλιτώσαμε από τον πόλεμο έχοντας στο τέλος και το στόλο μας και τα τείχη μας και τις αποικίες μας· το ίδιο άλλωστε και οι εχθροί μας με χαρά και προθυμία εδέχτηκαν να πάψει ο πόλεμος αναμεταξύ μας. Ωστόσο εχάσαμε και στον πόλεμο αυτό γενναίους και ηρωικούς άντρες, κι εκείνους που εβρήκανε το θάνατο στη μάχη της Κορίνθου από τις φυσικές αναποδιές και κακοτοπιές της γης όπου έγινε η μάχη και τους άλλους που έπεσαν στο Λέχαιο [246a] θύματα προδοσίας· ηρωικά επίσης επολέμησαν κι όσοι ελευτερώσανε το βασιλιά της Περσίας και ξεκαθαρίσανε όλες τις θάλασσες από τους Λακεδαιμονίους. Τους άντρες τούτους ξαναφέρνω εγώ τώρα στη μνήμη σας και χρέος έχετε να εγκωμιάζετε μαζί μ᾽ έμενα και να τιμάτε τέτοιους ήρωες. 

ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΙΟΥΔΑΙΟΙ-ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Διαβάζοντας τους αρχαίους συγγραφείς Εκαταίο Μιλήσιο (Στράβων 7, 321), Θουκυδίδη (Α, 3 – 9), Ηρόδοτο (Ιστορία Α 54 - 58), Ισοκράτη (Παναθηναϊκός, Ελένης εγκώμιον 68 – 69, Πανηγυρικός κ.α.), Διόδωρο (1, 23-24 και 28-29,  Μ, Απόσπασμα 3),και τον Μέγα Αριστοκλή, τον Ύπατο των φιλοσόφων (Μενέξενος245c-d),  διαπιστώνουμε ότι πριν από τους Τρωικούς πολέμους και συγκεκριμένα το 1500 π.Χ.  ξεσπούν στην Αίγυπτο λοιμώδης ασθένειες (οι 7 πληγές, σύμφωνα με την Αγία Γραφή) και οι ντόπιοι τις αποδίδουν στους ασεβείς αλλόφυλους.  Για να αποφύγουν την οργή των ντόπιων  οι  μετανάστες που ζούσαν στην Αίγυπτο συσπειρώνονται και φεύγουν σε άλλα μέρη. Ένα μέρος των Ισραηλιτών με αρχηγό τον Μωυσή κατευθύνονται δια ξηράς στην Ιουδαία

Οι Δαναοί με πλοία και με αρχηγό το Δαναό μέσω Ρόδου πάνε στο Άργος της Πελοποννήσου. Όταν έφτασαν εκεί ήρθαν σε σύγκρουση με τους κατοίκους του Άργους, που ήσαν Αχαιοί στην γενιά. Ωστόσο επειδή ο βασιλιάς των Αργείων που ονομάζονταν Γελάνωρ δεν είχε γιο για διάδοχο και από την άλλη δεν είχε στρατιωτικές ικανότητες για να νικήσει , οι Αργείοι κάλεσαν τον Δαναό για συνθηκολόγηση και αφετέρου να γίνει κοινός βασιλιάς. Αυτός είναι και ο λόγος που μετά τα Τρωικά οι Αργείοι ονομάζονταν και Αχαιοί-Δαναοί και Αργείοι και από αυτούς κατ’ επέκτασιν και όλοι οι Έλληνες.  Με αρχηγό τον Κάδμο οι Φοίνικες πέρασαν σε πολλά Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, καθώς και στην Βοιωτία της Ελλάδας όπου έκτισαν την Καδμεία ή Θήβα της Ελλάδας. Η πόλη αυτή ονομάστηκε Καδμεία από το όνομα του Κάδμου και Θήβα λόγω της πατρίδας του Κάδμου,  τις Θήβες της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το Πάριο χρονικό κάτι που διαβεβαιώνουν οι μεγάλοι σοφοί Αριστοκλής-Πλάτωνας, Ηρόδοτος, Ισοκράτης, Θουκυδίδης και άλλοι, οι Δαναοί έφτασαν στην Πελοπόννησο το έτος 1511 π.Χ. και ο Κάδμος στην Βοιωτία το έτος 1519 π.Χ. Οι Δαναοί έλαβαν μέρος στον Τρωικό πόλεμο  (έγινε το έτος 1218 - 1209 π.Χ). Αντίθετα οι Καδμείοι ή Θηβαίοι δεν έλαβαν  μέρος στον Τρωικό πόλεμο και κατά τα Περσικά μήδισαν, επειδή ήσαν Φοινικικής-βαρβαρικής καταγωγής  (Ηρόδοτος). (1)

Oι Αιγύπτιοι και οι άποικοι που έφυγαν μαζί με το Δαναό από την Αίγυπτο εγκαταστάθηκαν στην αρχαιότερη σχεδόν ελληνική πόλη, στο Άργος και πως οι λαοί των Κόλχων στον Πόντο και την Ιουδαίων μεταξύ Αραβίας και Συρίας ιδρύθηκαν ως αποικίες από ανθρώπους που έφυγαν από εκεί. Η οικογένεια των Περσειδών από το Άργος θεωρούσε γενάρχη της τον Δαναό, που ήλθε από την Ανατολή,  και οἱ Θηβαίοι τιμούσαν ως γενάρχη τους τον Κάδμο γιο του βασιλιά της Φοινίκης Αγήνορα, που ήλθε στην Ελλάδα από την Παλαιστίνη, εγκαταστάθηκε στη Θήβα και συνέβαλε στη γένεση των λεγόμενων Σπαρτών από τα δόντια του δράκοντα. Σύμφωνα και με τον Ευριπίδη (Φοίνισσες 247), «κοινόν αίμα» ενώνει τους Θηβαίους με τους Φοίνικες.

Ο Κάδμος ήταν από τις Θήβες της Αιγύπτου  και μαζί με τα άλλα παιδιά γέννησε και τη Σεμέλη. Στα κατοπινά χρόνια, ο Ορφέας, που απόκτησε μεγάλη φήμη ανάμεσα στους Έλληνες για την μουσική, τις τελετές και τα θεολογικά ζητήματα, φιλοξενήθηκε από τους απογόνους του Κάδμου και δέχτηκε εξαιρετικές τιμές στις Θήβες». (Διόδωρος Σικελιώτης, βίβλος 1, 23-24 και 28-29) «Ο Εκαταίος ο Μιλήσιος αναφέρει ότι η Πελοπόννησος πριν από τους Έλληνες την κατοίκησαν βάρβαροι. Εξάλλου, ολόκληρη σχεδόν η Ελλάδα κατοικία βαρβάρων υπήρξε, στους παλιούς καιρούς, έτσι λογάριαζαν όσοι μνημονεύουν αυτά τα πράγματα, γιατί ο Πέλοπας έφερε ένα λαό από τη Φρυγία στη χώρα που απ' αυτόν ονομάστηκε Πελοπόννησος, και ο Δαναός από την Αίγυπτο, κι οι Δρύοπες, οι Καύκωνες κι οι Πελασγοί κι οι Λέλεγες και άλλοι τέτοιοι λαοί μοίρασαν τους τόπους πάνω και κάτω από τον ισθμό. 

Tην Αττική κατέλαβαν Θράκες προκαλώντας φοβερή γενοκτονία με τον θεουργό Εύμολπο, την Δαυλίδα της Φωκίδας ο Τηρεύς, την Καδμεία οι Φοίνικες που ήρθαν με τον Κάδμο, και την ίδια τη Βοιωτία κατέκτησαν οι Aονες, οι Τέμμικες και οι Ύαντες, ως και Πίνδαρος φησίν. Ην ότε υας Βοιωτιον ένεπον.  Και από των ονομάτων δε ενίων το βάρβαρον εμφαίνεται, Κέκροψ, και Κόδρος, και Αίκλος, και Κόθος, και Δρύμας, και Κρίνακος

Οι δε Θράκες, και Ιλλυριοί, και Ηπειρώται, και μέχρι νυν εν πλευραίς εισίν. ΄Τοισι μέντοι μάλλον πρότερον, ή νυν, όπου γε και της εν τω παρόντι Ελλάδος αναντιλέκτως ούσης..» (Στράβων 7, 321). Οι Φοίνικες σύμφωνα με τον Ηρόδοτο (Α -2)  κατάγονταν από την Ερυθρά θάλασσα, πήγαν με αρχηγό τον Αγήνορα στην Φοινίκη της Ασίας, την χώρα απέναντι από την Κύπρο και όπου οι πόλεις Τύρος, Σιδών, εξ ου και η ονομασία Φοίνικες. Χαναάν σημαίνει «χώρα της πορφύρας, το όνομα δηλαδή προέρχεται από το ερυθρό χρώμα που εξάγεται από την επεξεργασία της πορφύρας.

https://www.agniyogahellas.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου