Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Το καθεστώς του Κιέβου αναζητά νέους στρατιώτες μεταξύ Ουκρανών προσφύγων στο εξωτερικό

 

Το Southfront έλαβε μια επιστολή από έναν από τους αναγνώστες του στην Αγγλία. Συμμετέχει στην πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης «Σπίτια για την Ουκρανία» και φιλοξενεί ένα νεαρό ζευγάρι Ουκρανών προσφύγων.

Στις 30 Ιανουαρίου έλαβε επίσημη επιστολή από το Υπουργείο Εξισώσεων, Στέγασης και Κοινοτήτων. Ο οικοδεσπότης έπρεπε να παράσχει τα ακόλουθα προσωπικά στοιχεία για τους καλεσμένους του:

Εάν ο χορηγός φιλοξενεί ή έχει φιλοξενήσει έναν Ουκρανό πρόσφυγα
Εάν υπάρχει ένας άνδρας μεταξύ των προσφύγων ηλικίας 18 ετών και άνω

Σε περίπτωση που ένας άνδρας έχει εγκαταλείψει την κατοικία, αναφέρετε αυτήν την πιθανή τοποθεσία και άλλες διαθέσιμες πληροφορίες.

Άνδρας Ουκρανός(οι) 18 ετών συν προσωπικές πληροφορίες: όνομα, όνομα, μεσαίο όνομα, ηλικία, τρέχων τόπος διαμονής.

Με τη σειρά τους, οι πρόσφυγες πρέπει να πάνε στην πρεσβεία της Ουκρανίας για να «προσδιορίσουν ατομικά τα προσωπικά τους δεδομένα» (για να λάβουν κλήση).

Τι σημαίνει αυτό ?

Το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να αρχίσει να αναζητά νέους στρατιώτες μεταξύ των προσφύγων στο εξωτερικό εν μέσω συνεχιζόμενων προετοιμασιών για την εαρινή επίθεση, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Μπάιντεν.

Ο πόρος κινητοποίησης στην Ουκρανία μειώνεται απότομα. Η AFU κινητοποιεί άτομα μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, με χρόνια νοσήματα, που δεν έχουν υπηρετήσει στο στρατό, δηλαδή τις κατηγορίες του πληθυσμού που είναι απίθανο να είναι καλοί στρατιώτες. Ουκρανοί άνδρες αιχμαλωτίζονται από τον στρατό στους δρόμους σε όλη τη χώρα.

Η αναζήτηση στρατιωτών στο εξωτερικό μπορεί να είναι μια προσπάθεια διευκόλυνσης των στρατιωτικών αλυσίδων εφοδιασμού στην Ουκρανία και η εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στο εξωτερικό. Οι Ουκρανοί που κυνηγούνται αυτή τη στιγμή από την πρεσβεία μπορούν να κινητοποιηθούν για εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, να ενταχθούν σε πληρώματα αρμάτων μάχης Challenger 2 και να λάβουν μέρος σε άλλες ασκήσεις.

Οι πρόσφυγες λοιπόν θα επιστρέψουν σύντομα στη χώρα τους, αλλά ήδη ως τμήμα μάχιμων μονάδων.

Γιατί να ξοδέψετε χρήματα σε υλικοτεχνική υποστήριξη για τη μεταφορά Ουκρανών που κινητοποιήθηκαν για εκπαίδευση στην Ευρώπη, εάν η Ευρώπη έχει ήδη επαρκή αριθμό Ουκρανών ανδρών άνω των 18 ετών;

Ως εκ τούτου, αυτοί οι πρόσφυγες θα κινητοποιηθούν και θα εκπαιδευτούν για να χειρίζονται εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Ουκρανία. Μια λογική και κερδοφόρα πρωτοβουλία

Στην Ουκρανία, η ηλικία για στρατιωτική εγγραφή μειώθηκε κατά ένα έτος – στα 16

Τώρα 16χρονα αγόρια θα στρατολογούνται από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αν και οι ουκρανικές αρχές ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται για να βελτιστοποιηθεί το σύστημα στρατιωτικής εγγραφής, δεν υπάρχει αμφιβολία στην Ουκρανία ότι το καθεστώς του Κιέβου σκοπεύει να στείλει Ουκρανούς εφήβους στο μύλο του Ντονμπάς. Ωστόσο, Ρώσοι στρατιώτες αναφέρουν ήδη ότι 17χρονοι μαχητές σκοτώθηκαν και αιχμαλωτίστηκαν.

Έρευνα-Επιμέλεια . Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. 

πηγή: Southfron


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου