Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Σειρά τεσσάρων ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια του Ράλλυ Ακρόπολις

 

Η εβδομηντάχρονη ιστορία του rally Acropolis γνωστό και ως το «Ράλλυ των Θεών», ξεδιπλώνεται μέσα από μία μίνι σειρά ντοκιμαντέρ διάρκειας 45 λεπτών, που θα προβληθούν μέσα στο 2024.

Μία από τις πρώτες ενέργειες που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών των εβδομήντα χρόνων του Ράλλυ Ακρόπολις ήταν η δημιουργία μιας σειράς τεσσάρων ντοκιμαντέρ, που βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της. Οι υπεύθυνοι παραγωγής μας προϊδέασαν για τα ντοκιμαντέρ με ένα εικοσάλεπτο τρέιλερ, που προβλήθηκε στην αίθουσα sphera των Village Cinemas στο «The Athens Mall», παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Γιάννη Βρούτση.

idocuacropolis2_23e24.jpg

ADVERTISEMENT

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο παρουσιαστής της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ, Γιώργος Αμούτζας. Ο νεαρός ηθοποιός, εν προκειμένω σε ρόλο αφηγητή στα τέσσερα επεισόδια που απαρτίζουν τη σειρά, ευχαρίστησε τόσο τη Motorsport Greece (παραγωγό της σειράς), όσο και όλους τους συντελεστές για την ευκαιρία που του δόθηκε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο έργο.

Τα τέσσερα επεισόδια, διάρκειας 45 λεπτών έκαστο, επιχειρούν μια εις βάθος προσέγγιση αρχικά της Ιστορίας του αγώνα, με τη συνέχεια να δίνεται στην οπτική με την οποία τον βλέπουν οι Θεατές, οι Αγωνιζόμενοι και οι Διοργανωτές, οι οποίοι «ντύνουν» ιστορικά και σύγχρονα πλάνα με τις δικές τους μαρτυρίες ή εμπειρίες.

idocuacropolis3_f4eff.jpeg

Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η Boo Productions. Στη σκηνοθεσία ήταν ο Λεωνίδας Πανονίδης, στη διεύθυνση φωτογραφίας ο Νίκος Ζιώγας, στο μοντάζ ο Alex Jaschik, στο post production ο Αντώνης Ξένος, στη δημοσιογραφική έρευνα οι Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος και Κώστας Ψάρρας και στην αρχισυνταξία η Μαρία Λούκα.

Τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ χαιρέτησε από την πλευρά της ΕΚΟ, Χορηγού Ονόματος του αγώνα, ο κ. Σωτήρης Αναστασιάδης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της HELLENiQ Energy. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη διαχρονική υποστήριξη της ΕΚΟ στο Ράλλυ Ακρόπολις, επισημαίνοντας ότι «όσο ο αγώνας πραγματοποιείται με τέτοιον επαγγελματισμό, η ΕΚΟ θα βρίσκεται δίπλα στους διοργανωτές».

Στοιχεία αναφορικά με την προβολή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA παρουσίασε επίσης ο Διευθυντής Αγώνων του WRC Promoter, Simon Larkin.

Δείτε το ενδιαφέρον εικοσάλεπτο τρέιλερ, που μας βάζει στο πνεύμα των τεσσάρων ντοκιμαντέρ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου