Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Ουκρανία-Ισραήλ και η έκρηξη του παλιού κόσμου. Από το Πολιτικό Σάββατο με την Caroline Galacteros

 

Οι μήνες περνούν και ο κόσμος φλέγεται από μια παρασυρόμενη Δύση. 


Έρευνα-Επιμέλεια  και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail.com-6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες". Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που ξεκίνησε το 2014 και ήρθε στο φως στις 24 Φεβρουαρίου 2022 με την ευκαιρία της εισόδου των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα, άνοιξε μια χαοτική σειρά όπου οι χώρες που προηγουμένως χρησίμευαν ως σημεία αναφοράς δείχνουν την ασυνέπειά τους σε κάθε περίπτωση.

Στα ανατολικά, οι προόδους του ΝΑΤΟ όλο και πιο κοντά στη Μόσχα είχαν μόνο ένα πιθανό αποτέλεσμα ενόψει αυτής της ορμής: μια σκληρή απάντηση από τη Ρωσία, πρόθυμη να βάλει ταυτόχρονα ένα τέλος στην οργή κατά της Ρωσίας, σεβασμό για τους πληθυσμούς του Donbass. Σε αυτή τη σειρά, οι ευρωπαϊκές χώρες ακολούθησαν απαρέγκλιτα τα βήματα των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια σχεδόν αυτοκτονική δυναμική που υπονομεύει την οικονομία και την αξιοπιστία τους, υπό την ηγεσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία είναι εντελώς εκτός ελέγχου από την ακολουθία του Covid. -19. Όπως είχαν προβλέψει ανεξάρτητοι ειδικοί, η Ουκρανία είναι τώρα γονατισμένη, ερημωμένη από τους άντρες της που διαλύθηκαν από μάχες στις οποίες τους ανάγκασε η προπαγάνδα των δυτικών μέσων ενημέρωσης.

Μπροστά σε αυτό το τέλμα, η αναζωπύρωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης έρχεται την κατάλληλη στιγμή για την Ουάσιγκτον, η οποία, όχι χωρίς κυνισμό, μεταβαίνει από το ένα θέατρο πολέμου στο άλλο σαν να μην ήταν ευθύνη της η ουκρανική ήττα. Από τις 7 Οκτωβρίου και την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η απάντηση του Τελ Αβίβ πλήττει συνεχώς τους κατοίκους της Γάζας. Ζαλισμένη από μια τρομοκρατία σκέψης που επιβάλλεται από ένα πολιτικό-διανοητικό σύμπλεγμα, η Δύση ξεδιπλώνει τη λανθασμένη ανάγνωση της κατάστασης και η Ευρώπη διακρίνεται από την απουσία της. Η Γαλλία φαίνεται τώρα να έχει αφαιρεθεί από τη μοναδική φωνή της (και τρόπο).

Το κίνημα καταγγέλλει την απόρριψη του διεθνούς δικαίου από το ισραηλινό κράτος, υπογραμμίζοντας την αδράνεια ή την υποστήριξη της πλειοψηφίας των παγκόσμιων κυβερνήσεων απέναντι σε αυτές τις ενέργειες.

Στον ιστότοπο της BDS, είναι διαθέσιμο ένα λεπτομερές φυλλάδιο, το οποίο εκθέτει τα επιχειρήματα κατά κάθε μάρκας. Το Carrefour περιγράφεται έτσι ως « σούπερ μάρκετ που εξυπηρετεί το απαρτχάιντ » για την αποστολή πακέτων σε Ισραηλινούς στρατιώτες που εμπλέκονται στη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα. Ομοίως, η γερμανική εταιρεία Pumpa προσδιορίζεται ως ο κύριος χορηγός της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία συνδέεται με οικιστικούς συλλόγους, ενώ η Hewlett Packard κατηγορείται ότι παρείχε υπηρεσίες στα γραφεία των γενοκτονών Νετανιάχου και Σμότριτς.

Η εκστρατεία έχει κερδίσει έλξη, ειδικά στον αραβικό κόσμο από την έναρξη της σύγκρουσης. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση, η Ιορδανία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία ανέστειλε τις συζητήσεις για πιθανή εξομάλυνση των σχέσεων. Αν και δεν επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση, η Κάτω Βουλή του Μπαχρέιν ανακοίνωσε την αναστολή των εμπορικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Υποστηριζόμενη από νέους που γνωρίζουν την τεχνολογία, η καμπάνια προσφέρει διάφορα εργαλεία, όπως ιστότοπους, επεκτάσεις και εφαρμογές για κινητά για τον εντοπισμό προϊόντων προς μποϊκοτάζ. Στο Google Chrome, η δωρεάν επέκταση PalestinePact σάς επιτρέπει να θολώνετε τις διαφημίσεις για προϊόντα στη λίστα. Ο δηλωμένος στόχος αυτής της επέκτασης είναι να υποστηρίξει το κίνημα BDS παρέχοντας έναν βολικό τρόπο για τον εντοπισμό και το μποϊκοτάρισμα των εμπορικών σημάτων που εμπλέκονται στην υποστήριξη του ισραηλινού απαρτχάιντ.

Η επέκταση σαρώνει αυτόματα προϊόντα σε μεγάλους ιστότοπους και τα θολώνει εάν συνδέονται με τη λίστα BDS. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν γρήγορα και να αποφεύγουν την αγορά προϊόντων από επωνυμίες που σχετίζονται με την υποστήριξη του ισραηλινού απαρτχάιντ, απλοποιώντας τη διαδικασία λήψης τεκμηριωμένης απόφασης σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους.

πηγή: Conso News και πηγή: TV Libertés

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου