Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Μόνος απέναντι στη Ρωσία ο Μακρόν

   


Ο αγαπητός μας Πρόεδρος ανακοίνωσε χθες το βράδυ. 

 

 

 

Μίλησε στα  προπαγανδιστικά τηλεοπτικά του κανάλια τη δωρεά του Mirage 2000 στην Ουκρανία, οι πιλότοι του οποίου θα εκπαιδευτούν σε γαλλικό έδαφος. 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Ωστόσο, η αποστολή Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία, μια κίνηση ευρέως αναμενόμενη, δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αυτός ο προφανής δισταγμός από την πλευρά του Μακρόν, ο οποίος ήθελε να τοποθετηθεί ως επικεφαλής του στρατιωτικού συνασπισμού, βρίσκει αναμφίβολα την εξήγησή του στις πρόσφατες δηλώσεις των Ευρωπαίων εταίρων του.

Χθες το βράδυ, ο Μακρόν υπερασπίστηκε ένθερμα την ιδέα του να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η κίνηση δεν θα θεωρηθεί πρόκληση από τη Ρωσία (ας αμφισβητήσουμε). Ωστόσο, απέφυγε την ερώτηση σχετικά με πιθανά αντίποινα στα οποία θα μπορούσαν να υποβληθούν αυτοί οι εκπαιδευτές. Αυτή η απάντηση, η οποία φαίνεται να έχει ως στόχο να καθησυχάσει τους συμμάχους και όχι τον γαλλικό στρατό, υπογραμμίζει την απομόνωση του Μακρόν στην επιθυμία του να εμπλέξει στρατιωτικά τη Γαλλία στην Ουκρανία.

Πρόσφατες δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπροσώπου του Κρεμλίνου, μας υπενθυμίζουν ότι οι ξένοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές στην Ουκρανία δεν επωφελούνται από καμία ασυλία. Η Μόσχα έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οι ξένοι μισθοφόροι στο Ντονμπάς δεν πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Αυτές οι προειδοποιήσεις, σε συνδυασμό με την έλλειψη υποστήριξης από τους συμμάχους, πιθανότατα συνέβαλαν στην απόφαση του Μακρόν να μην στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία, τουλάχιστον προς το παρόν...

Η ιδέα της αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία, που προτάθηκε από τον Μακρόν, έχει πυροδοτήσει ζωηρή συζήτηση στις δυτικές χώρες. Μέχρι στιγμής, μόνο η Λιθουανία έχει εκφράσει την προθυμία να στείλει στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία για εκπαιδευτικές αποστολές. Η Φινλανδία, εν τω μεταξύ, έχει λάβει μια πιο προσεκτική στάση, λέγοντας ότι η Δύση δεν πρέπει να αποκλείσει εντελώς την πιθανότητα ανάπτυξης στρατευμάτων στην Ουκρανία εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη συγκεκριμένα μέτρα. Ο Μακρόν, λοιπόν, είπε στον εαυτό του ότι το να πάει στο μέτωπο με λίγους Λιθουανούς ήταν επικίνδυνο. Για μια φορά, συμφωνούμε μαζί του.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Μακρόν είχε προετοιμάσει το έδαφος για την πιθανή είσοδο της Γαλλίας σε πόλεμο κατά της Ρωσίας. Σε μια ομιλία που δόθηκε κατά τη διάρκεια των εορτασμών της D-Day, τόνισε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να κάνει θυσίες για να υπερασπιστεί τις αξίες της . Ωστόσο, η έλλειψη διεθνούς υποστήριξης και οι απειλές από τη Ρωσία πιθανότατα οδήγησαν τον Μακρόν να επανεξετάσει τη θέση του και να υιοθετήσει μια πιο μετρημένη προσέγγιση.

Η πλήρης παρέμβαση του αγαπητού μας προέδρου (για τους θαρραλέους):

πηγή: Le Média en 4-4-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου