Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η Ρωσία παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας JP Morgan Chase

 

Γεια σας αγαπητοί φίλοι! Πολύ ενδιαφέροντα νέα. Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, κάνω γρήγορα κάποιες ενημερώσεις.

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Όλοι σίγουρα έχουμε ακούσει ότι η (ρωσική) Κεντρική Τράπεζα, όπως και οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, λειτούργησε εντός του αμερικανικού μονοπολικού κόσμου που διαμορφώθηκε από το 1991 προς το συμφέρον της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, της FED.

Η FED είναι, ας πούμε, η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Είναι αυτή που τυπώνει το δολάριο.

Μέχρι στιγμής, όλα είναι συνεπή: το δολάριο είναι το κύριο νόμισμα στον κόσμο, δηλαδή, όλες οι τράπεζες πρέπει να τηρούν τους κανόνες του δημιουργού του.

Γνωρίζοντας αυτό, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται τι μπορεί να εμποδίσει τον Πούτιν να εθνικοποιήσει την κεντρική μας τράπεζα, δηλαδή να επιστρέψει την αμερικανική FED στη σωστή της θέση και να πιέσει τη (ρωσική) Κεντρική Τράπεζα να λειτουργήσει προς το συμφέρον της Ρωσίας.

Πολλοί ειδικοί έχουν απαντήσει στην ερώτηση, όπως ο ιστορικός Andrei Fursov, ο οποίος είπε ότι εάν ο Πούτιν προσπαθούσε να εθνικοποιήσει τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα, στην πραγματικότητα, θα κήρυξε πόλεμο μόνο στις πιο ισχυρές οικογενειακές φυλές στον κόσμο στις οποίες η FED ανήκει.

« Να ξέρετε ότι η εθνικοποίηση της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου ενάντια στις 20 οικογένειες που κυβερνούν τον κόσμο ».

Ας ακούσουμε ξανά τα λόγια του οικονομολόγου Valentin Katassonov:

« Αν ο Πούτιν προσπαθήσει να μεταρρυθμίσει τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα (…), να την κάνει τράπεζα υπεύθυνη για την αναχρηματοδότηση ή τη χρηματοδότηση του πραγματικού τομέα της οικονομίας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν νέα Μαϊντάν που δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε ».

Έχω ήδη αφιερώσει πολυάριθμα βίντεο στο θέμα των «μαγιστών του χρήματος», αλλά θα σας το υπενθυμίσω εν συντομία για όσους δεν τα έχουν ακολουθήσει.

Το πιο σημαντικό νόμισμα στον κόσμο είναι το δολάριο ΗΠΑ.

Με αυτό το νόμισμα είναι δυνατό να αγοράσετε σχεδόν τα πάντα οπουδήποτε στον κόσμο.

Το πιο εντυπωσιακό σε αυτό είναι ότι το δολάριο τυπώνεται χωρίς όρια από αυτό το ιδιωτικό ίδρυμα, την FED.

Δεν υπάρχει θεσμός που να μπορεί να περιορίσει την εκτύπωση του δολαρίου.

Φυσικά, η FED, αν και μια ιδιωτική δομή, λειτουργεί σε στενή συνεργασία με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπάρχει ένα είδος συμβίωσης μεταξύ τους.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ τυπώνει αυτά που ονομάζονται ομόλογα και η FED τυπώνει τα δολάρια και τα αγοράζει πίσω.

Έτσι, μεταξύ άλλων, ο προϋπολογισμός των Ηνωμένων Πολιτειών τους επιτρέπει να διεξάγουν πολέμους και να διατηρούν τη χώρα τους.

Γενικότερα, τυπώνουν χαρτί με το οποίο αγοράζει αληθινά αγαθά όλος ο κόσμος.

Σε ένα βίντεο αφηγούμαι την ιστορία αυτής της μεγάλης παγκόσμιας εξαπάτησης.

Προσπάθησε να την κοιτάξεις.

Πολύ ενημερωτικό, ενδιαφέρον.

Σε αυτό το βίντεο, βασιζόμενος κυρίως στο έργο αξιοσέβαστων μελετητών όπως ο Robert G. Kirby και ο Eustace Mullins, εξετάζω αυτούς που κατέχουν την ίδια FED των ΗΠΑ.

Όπως είπε ο Fursov προηγουμένως, αυτές είναι οικογενειακές φυλές που όλοι, κατ 'αρχήν, γνωρίζουν.

Αυτοί είναι οι Schiffs, οι Warburgs, οι Lehmans, οι Mozes, οι Morgans, οι Rothschild, οι Rockefellers προφανώς και μερικοί άλλοι.

Αλλά δεν είναι άμεσα μέτοχοι της FED, την κατέχουν, στην πραγματικότητα, μέσω των μεγαλύτερων εμπορικών τραπεζών του κόσμου υπό τον έλεγχό τους.

Κατ' αρχήν, βρίσκετε αυτές τις πληροφορίες στον ιστότοπο της FED, αλλά με αυτήν την περίεργη διατύπωση: " Εμπορικές τράπεζες που είναι μέλη του Federal Reserve System κατέχουν μετοχές της αποθεματικής τράπεζας στην περιοχή τους ".

Έτσι, η FED είναι μια ανώνυμη εταιρεία, οι μέτοχοί της είναι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες.

Αλλά συνεχίζει λέγοντας ότι « η κατοχή μετοχών της FED είναι πολύ διαφορετική από την κατοχή μετοχών σε ιδιωτική εταιρεία».

Οι αποθεματικές τράπεζες δεν ασχολούνται με τα κέρδη ».

Κατ' αρχήν, είναι πράγματι πιθανό οι ιδιοκτήτες της Fed να εργάζονται, όχι για το κέρδος, αλλά για την εξουσία.

Έχουν ήδη τόσα πολλά χρήματα που μπορούν να εκτυπώσουν τεράστια ποσά νομισμάτων, τρισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι κατέχουν τις εταιρείες που δημιουργούν αυτό που τους επιτρέπει να κατέχουν τις άλλες μεγάλες εταιρείες στον κόσμο: χρήματα.

Θα μιλήσουμε τώρα για αποκαλυφθέντα γεγονότα.

Έτσι, προηγουμένως επισημάνθηκε ότι η αμερικανική FED αγόρασε τα ομόλογα της αμερικανικής κυβέρνησης και ότι, με αυτόν τον τρόπο, το κράτος είχε τα χρήματα για να καλύψει τις ανάγκες του προϋπολογισμού του.

Τώρα θα δούμε πώς βγάζουν χρήματα οι οικογενειακές φυλές που κατέχουν την FED.

Το 2011, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η FED υποβλήθηκε σε έλεγχο.

Αυτό αφορούσε τον έλεγχο της εταιρείας από τις αμερικανικές αρχές.

Αυτό το γεγονός έγινε δυνατό με την οικονομική κρίση του 2008.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο έλεγχος αποκάλυψε ότι η FED είχε απλώς εκτυπώσει και μοιράσει στις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου περισσότερα από 16 τρισεκατομμύρια δολάρια

Και δεν πρόκειται για πιστωτικές διευκολύνσεις.

Εδώ στην οθόνη υπάρχει ένα έγγραφο που παρουσιάζει τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Έτσι, η FED μονοπωλεί διακριτικά, ας πούμε, 16 τρισεκατομμύρια δολάρια τα οποία στη συνέχεια μοιράζει στις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου.

Αυτός είναι τρεις φορές ο ετήσιος προϋπολογισμός των Ηνωμένων Πολιτειών τον τελευταίο καιρό.

Μπορείτε να δείτε τη λίστα αυτών των τραπεζών στην οθόνη.

Πρόκειται κυρίως για αμερικανικές τράπεζες, αλλά και τράπεζες από την Αγγλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Επομένως, αυτός ο έλεγχος επιβεβαίωσε ουσιαστικά την έρευνα των Kirby και Mullins, υποδεικνύοντας ότι η FED ανήκε στις οικογενειακές φυλές που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Πώς μοιάζει το τραπέζι; Οι μέτοχοι της FED είναι αυτές οι ίδιες τράπεζες, αλλά αυτές οι τράπεζες ανήκουν σε αυτές τις οικογενειακές φυλές όπως οι Ρότσιλντ και οι Ροκφέλερ.

Εάν χρειάζονται χρήματα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, τότε δίνουν εντολή στη FED να τα εκτυπώσει, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα από τον έλεγχο της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου είναι προσβάσιμα σε όλους.

Τώρα επιστρέφουμε σε αυτό με το οποίο ξεκινήσαμε, την εθνικοποίηση της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας.

Στην πραγματικότητα, τι σημαίνει «εθνικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας»;

Αυτό σημαίνει να στείλουμε ένα άμεσο πλήγμα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή να καταστρέψουμε αυτή τη φιλοσοφική πέτρα που ανήκει σε μέλη των πιο σημαντικών οικογενειακών φυλών στη Γη.

Προφανώς κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν αυτή τη θέση.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Πούτιν προχωρά με προσοχή.

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι κάθε φορά πριν ενεργήσει, προσπαθεί πάντα να διαπραγματευτεί, αλλά οι δυτικές ελίτ δεν είναι πλέον, προφανώς, σε θέση να διαπραγματευτούν ενόψει του συστήματός τους που πρόκειται να εκραγεί.

Άλλωστε τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.

Έτσι, το σύστημα του δολαρίου φτάνει στο τέλος του.

Και όσοι ωφελήθηκαν από αυτό το σύστημα, κατά κάποιο τρόπο, πεθαίνουν επειδή αρνούνται να αλλάξουν.

Είναι ολοένα και πιο ασυνεπείς στις αποφάσεις τους, χάνουν τις δυνάμεις που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πριν.

Η Ρωσία απλώς εκμεταλλεύεται αυτή την κατάσταση.

Γι' αυτό θεωρώ πολύ σημαντική την απόφαση της Ρωσίας να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της JP Morgan Chase, της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας.

Ναι, η Ρωσία αντιτίθεται στο πιο σημαντικό σώμα εξουσίας.

Η JP Morgan Chase είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στη συλλογική Δύση.

Είναι φυσικά από τους ιδρυτές της αμερικανικής FED.

Στην πραγματικότητα, ο John Pierpont Morgan, από τον οποίο ονομάστηκε η τράπεζα, ήταν επίσης ένας από τους ιδρυτές της Federal Reserve των ΗΠΑ το 1913.

Ήταν στην ιδιοκτησία του στο νησί Τζέκιλ που συγκεντρώθηκαν οι πιο σημαντικοί Αμερικανοί χρηματοδότες για να δημιουργήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Να τι έγραψε ο ιδρυτής του περιοδικού Forbes Τσαρλς Φορμπς για αυτή τη συνάντηση : « Φανταστείτε μια ολόκληρη ομάδα μεγάλων τραπεζιτών να φεύγει κρυφά από τη Νέα Υόρκη με το βαγόνι ενός τρένου στο σκοτάδι της νύχτας, κατευθυνόμενοι νότια εκατοντάδες μίλια μακριά για να αντιμετωπίσουν ένα μυστικό. υπόθεση σε ένα νησί όπου δεν υπήρχε κανένας άλλος από λίγους υπηρέτες και να ζήσει εκεί για μια ολόκληρη εβδομάδα με την πιο αυστηρή ιδιωτικότητα σε σημείο που κανένας από τους συμμετέχοντες δεν ένιωσε να τον φωνάζουν με το όνομά τους, ώστε οι υπηρέτες να μην μπορούν να τους αναγνωρίσουν και μετά να το πουν ο κόσμος για αυτή την πιο παράξενη και πιο μυστική αποστολή σε ολόκληρη την ιστορία των αμερικανικών οικονομικών .

Όλα αυτά έγιναν στην περιουσία του Αμερικανού ολιγάρχη JP Morgan που αργότερα, παρεμπιπτόντως, θα εκπροσωπούσε μια πειρατική δυναστεία.

Από αυτή την άποψη, σε αυτή τη δυναστεία των Μόργκαν ανήκε ο περίφημος Τιτανικός.

Υπάρχει μια εκδοχή συνωμοσίας σύμφωνα με την οποία το πλοίο βυθίστηκε εσκεμμένα με άτομα που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τη δημιουργία αυτής της ηρακλεϊκής οργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της μεγαλύτερης δυτικής τράπεζας, αυτό είναι, προφανώς, ένα μέτρο ως απάντηση στο πάγωμα των περιουσιακών μας στοιχείων.

Δηλαδή, η Δύση πρώτα πάγωσε τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, και μετά από αυτό η Ρωσία αποφάσισε στη συνέχεια να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία αυτής της τράπεζας.

Ωστόσο, οι ενέργειες της Ρωσίας τείνουν να ενοχλούν την τράπεζα JP Morgan, η οποία αποφασίζει να μηνύσει τη ρωσική τράπεζα VTB που ξεκίνησε το πάγωμα.

Σύμφωνα με τη Δυτική τράπεζα, θα πραγματοποιηθεί σύντομα στη Νέα Υόρκη.

Είναι ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι; Είτε έτσι είτε αλλιώς, η κατάσταση μοιάζει κάπως όταν ένας υφιστάμενος εναντιώνεται στον ανώτερό του.

Πράγματι, τα τελευταία τριάντα χρόνια, η Ρωσία ήταν μέρος της δυτικής αυτοκρατορίας, ήταν ένα είδος περιφέρειας, μια νέα αποικία που υποτάχθηκε μόνιμα στη Δύση.

Μεταξύ της ρωσικής ελίτ, οι τράπεζες διόρισαν, ας πούμε, τους δημάρχους τους, τους επόπτες τους στη Ρωσία.

Πρώτα ήταν ο Anatoli Tchoubaïs, μετά ο Herman Gref.

Όμως, αγαπητοί φίλοι, οι καιροί αλλάζουν, οι παλιοί κανόνες σταματούν να λειτουργούν, το σύστημα καταρρέει.

Και σε αυτήν την κατάσταση, όπως πάντα στην ιστορία, η Ρωσία αρχίζει να ενισχύεται.


Η Ρωσία έχει ξεκινήσει τον αγώνα ενάντια στην αμερικανική FED

Μπορούμε να κατανοήσουμε αυτό το μεγάλο έργο ως την έλευση στη Γη μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης με πρότυπο την άφιξη του αληθινού Μεσσία στη Γη. Αυτό το έργο είναι έργο ορισμένων ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους ως υπεράνθρωπους, θεϊκούς εκλεκτούς, κατόχους της παγκόσμιας λογικής… Στην πραγματικότητα, αυτοί οι λεγόμενοι «θεϊκοί εκλεκτοί» χτίζουν έναν γιγάντιο Πύργο της Βαβέλ που πρέπει να φτάσει στους ουρανούς και να ξεπεράσει τον Θείο .

Εδώ ο λόγος και ο αποκρυφισμός πάνε χέρι-χέρι.

Ο Μιχαήλ Σοβιέτσκι μας παρουσιάζει πολύ ξεκάθαρα το 8'30'' το βάθος του αγώνα που διεξάγεται τώρα από τον ελεύθερο κόσμο με επικεφαλής τη Ρωσία, τον οποίο ονομάζουμε και αυτόν της κυριαρχίας, ενάντια στον νοσηρό σχιζοφρενικό κόσμο των μεγάλων περιουσιακών στοιχείων. ονομάζεται επίσης παγκοσμιοποίηση, που βασίζεται στον άνεμο της πίστωσης και στην χρηματιστικοποίηση της ζωής από τη γέννηση μέχρι το θάνατο.

Είναι χάρη στην κατανόηση αυτού του μέρους της «ανθρωπότητας» που τελικά θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τη νοσηρότητα αυτού του μεγάλου έργου και, τελικά, να αρχίσουμε να απελευθερωνόμαστε από τις επιταγές που επιβάλλουν μερικές οικονομικές φυλές που έχουν αρρωστήσει από τη δύναμη αριθμοί, ανίκανοι να σκεφτούν και να ζήσουν μαζί την πολιτική και τη ζωή.

Βυθιζόμαστε εδώ σε έναν μοναδικό αρχαίο ειδωλολατρικό κόσμο που αντιμετωπίζει βαρβάρους και σκλάβους, τους Άλλους, εμάς, και ο οποίος έχει αναλάβει την αποστολή να κάνει τον Άλλο ακόμα πιο σκλάβο ή ακόμα και να τον εκμηδενίσει.

Συνεχίζουμε την ιστορία μας « Το τέλος του μύθου των εκλεκτών λαών ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου