Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Στον πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ισχυρής Ρωσίας

 

Στον πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ισχυρής Ρωσίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπάκουσε μόνο σε κάθε απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών (μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο), ακόμη και ενάντια στα δικά της συμφέροντα. Μια Ευρώπη που έγινε αλουμινόχαρτο μέσα από την απληστία, την υποκρισία και το ψέμα. 


Έρευνα-Επιμέλεια  και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail.com-6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες". Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Μια Ευρώπη που αναθέτει σε υπεργολαβία τους στόχους των αφεντικών που καθοδηγούν παρασκηνιακά αυτό που ονομάζουμε «συλλογική Δύση» για να καταρρίψει τη Μεγάλη Ρωσία κυματίζοντας το περιττό Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ! Μια Ρωσία που έχει αξιολογήσει τέλεια τους ανθρώπινους και υλικούς πόρους της για να ανταποκριθεί σε κάθε υπαρξιακή απειλή!

Καθώς ο πόλεμος πλησιάζει στο τέλος του με την κατάρρευση του «ουκρανικού κράτους», την αποδυνάμωση της Ευρώπης οικονομικά και στρατιωτικά, βλέπουμε τον Γάλλο Πρόεδρο, Ε. Μακρόν, να βγαίνει από το ύψος της αυτοσημασίας του, βάζοντας τον εαυτό του σε τάξη μάχης την πρόθεσή του να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό.

Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων του, αναρωτιούνται αν πρόκειται για αστείο ή για διαταραχή προσαρμογής ως απάντηση στην καταστροφή της Ουκρανίας. Μια Γαλλία που εμπλέκεται επίσημα σε έναν πόλεμο που χάνεται με ανεπίσημη εμπλοκή; Με 2000/20.000 στρατιώτες να αντιμετωπίζουν την τρομερή ρωσική αρμάδα ή για να «αποτρέψουν τη Ρωσία από τη νίκη»; (Μάντρα των νέων μέσων αναμεταδίδεται από τον γαλλικό Τύπο). Μια πολεμική κραυγή εναντίον της Ρωσίας που δεν έκανε τίποτα που θα μπορούσε να θέσει τη Γαλλία σε κίνδυνο;

Ποια μύγα τσίμπησε τον πρόεδρό τους για να αφοπλίσει τη χώρα του προς όφελος ενός νεοναζιστικού καθεστώτος και να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των στρατιωτών του με άτιμο τρόπο; Τον ενδιαφέρει πραγματικά; Δεν έχουν τίποτα να κάνουν στην Ουκρανία και θα έκαναν καλύτερα να υπερασπιστούν τιμητικά τη χώρα τους παρά σε περίπτωση επίθεσης!

Η εκπληκτική έξοδος του Μακρόν με τις σαρωτικές του διακηρύξεις –παραμελώντας εμπιστευτικές και προσεκτικές αμυντικές αναφορές– πηγαίνει καλά προς την κατεύθυνση της αποτυχίας, γιατί ο γαλλικός στρατός και το ΝΑΤΟ τους έχουν, από την αρχή, υποκριτικά παρόντες στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας που εξακολουθεί να το υποστηρίζει». βοήθεια". Σοβαρά, ο Μακρόν είναι απλώς μια μαριονέτα, όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται και μελετώνται στην Ουάσιγκτον (με το Ηνωμένο Βασίλειο) που προτεραιότητα έχει πλέον το Ισραήλ, γιατί για τους Αμερικανούς η υπόθεση της Ουκρανίας έχει κλείσει! Τι καλύτερο μπορεί να κάνει ο Μακρόν από φλυαρίες, κλόουν και χειρονομίες με περισσότερους μύες στη γλώσσα παρά στην αγκαλιά του! Όσο αυτό παραμένει έτσι, οι Ρώσοι που έσωσαν τη Γαλλία από τον ναζισμό έχουν, προς το παρόν, αγνόησαν μόνο τις ατάκες του!

Το περίεργο είναι ότι λίγους μήνες νωρίτερα, η Γαλλία ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία για να διατηρήσει την παρουσία της στην Αφρική. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μακρόν της ζήτησε ξανά «ανεχειρία στην Ουκρανία» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων! Εδώ είναι για άλλη μια φορά, ως καιροσκόπος, ανεβαίνει στη σκηνή μετά το δράμα του Crocus Hall στη Ρωσία, για να παρουσιαστεί ως εχθρός της τρομοκρατίας, ενώ υποστηρίζει την αμερικανοσιωνιστική θέση που δείχνει το δάχτυλο στο Ισλαμικό Κράτος (Daesh , ISIS ή Al-Nusra), που όχι μόνο έχει εξαφανιστεί από τα κυρίαρχα ραντάρ των ΜΜΕ, αλλά είναι το «δημιούργημά» τους για να καταστρέψουν τη Συρία! Ας θυμηθούμε τα λόγια του Laurent Fabius: « κάνουν καλή δουλειά ». Το 2017, η Μαρίν Λεπέν, κατά τη διάρκεια της προεδρικής συζήτησης, επιβεβαίωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση έλεγε « το μεγαλύτερο καλό του Μετώπου Αλ Νούσρα ». 

Η Ρωσία θα ξέρει τι να κάνει μόλις ξεμπλέξει το κουβάρι. Αυτή η αμήχανη στάση του Μακρόν είναι άλλη μια ένδειξη που μπορεί να οδηγήσει σε χορηγούς! Τα τελευταία νέα είναι ότι το μονοπάτι του Τατζικιστάν οδηγεί στους Βρετανούς.

Αξίζει να θυμηθούμε την απάντηση της Μαρίας Ζαχάροβα για την «εκεχειρία». Του έκανε μια πρόταση ως «σχετική», η οποία είναι να « σταματήσει η χορηγία της τρομοκρατίας », ενώ πρότεινε επίσης « να προσεγγίσει τα μέρη που συγκρούονται στη Μέση Ανατολή για να προτείνουν μια πρωτοβουλία κατάπαυσης του πυρός κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ». Εκεί, φαίνεται ότι αυτό ζητάει πάρα πολλά γιατί η «πολιτική γεωμετρία» της Γαλλίας δείχνει ότι η υποτείνησή της «υποστηρίζεται» από την «πλευρά του λόμπι» που παρακολουθεί και κυρώνει!

Όλοι γνωρίζουν ότι η Ρωσία κέρδισε και ότι δεν εμπλεκόμαστε «επισήμως» σε έναν πόλεμο που τελειώνει χωρίς ανθρώπινους πόρους ή πυρομαχικά. Οι στόχοι των ατλαντικών και ηπειρωτικών οργανώσεων, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Σιωνιστές, έχουν αποτύχει. Εκτός κι αν οι τελευταίοι, ως κουκλοπαίκτες, ωθήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στην αυτοκτονία για άλλους σκοπούς, χρησιμοποιώντας αποτρόπαιο εκβιασμό για να τους κάνει υπάκουους και τυφλούς!

Οι Γάλλοι πολιτικοί ηγέτες είναι πιο στρατιώτες από τους στρατιώτες τους! Προφανώς, δεν είναι ποτέ αυτοί ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα που ρισκάρουν τη ζωή τους! Τι ήταν οι περισσότεροι από 60 «Γάλλοι» (σύμφωνα με τον Μακρόν, δηλαδή όχι μισθοφόροι) που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας ρωσικής επίθεσης που έκαναν σε αυτό το «ξενοδοχείο» στην Ουκρανία; «Τουρισμός», στη μέση του πεδίου μάχης; Το Παρίσι δεν διαμαρτυρήθηκε και καταδίκασε την εξάλειψή τους! Το αστείο είναι ότι η Ρωσία έδωσε τη λίστα με τα ονόματα!

Γίνεται λόγος για αποστολή 2.000 Γάλλων στρατιωτών, μελών της Λεγεώνας των Ξένων, που θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία, στηριζόμενοι, ίσως, στο ευρωπαϊκό ένστικτο της αγέλης που θα ακολουθήσει. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια Ρωσία που μπορεί εύκολα να αναπτύξει 500.000 στρατιώτες.

Δεδομένου ότι η Αφρική, λέγεται, υποστηρίζει πλήρως τον Μακρόν, θα μπορέσει να στρατολογήσει τους μισούς από αυτούς τους στρατιώτες στην Αφρική, ως μέρος των «Αφρικανικών Λεγεώνων», ώστε να γίνουν μάρτυρες «πέθαναν για τη Γαλλία» (αλλά στην Ουκρανία). όπως έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν. Μια νέα στήλη στη μνήμη αυτών των στρατιωτών θα στηθεί, εντάσσοντας έτσι τον «Άγνωστο Στρατιώτη».

Πιστεύουν ότι μπορούν να αποκτήσουν από τη Ρωσία, δεσμεύοντας επίσημα με λιγότερους πόρους, αυτό που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν, μέσω του ουκρανικού «πληρεξούσιου», με μεγαλύτερους πόρους;

Αρκετά με τα αστεία! Όσο περισσότεροι ηγέτες λένε ψέματα, τόσο περισσότερο αφυπνίζουν τους ανθρώπους που τους αψηφούν! Κάποιοι, όπως ο Μακρόν, αιχμάλωτος της αυθάδειας και της αυτοσημασίας του, αφήνουν βλακωδώς τους εαυτούς τους, μετά τις αποτυχίες τους και την απώλεια της επιρροής τους στην Αφρική, να προκαλούν την τρομερή Ρωσία με κλόουν τρόπο;

Οι Γάλλοι πρέπει να εκδιώξουν γρήγορα τους ηγέτες τους, καθοδηγούμενοι από αυτόν τον αναίσθητο Μακρόν που θέλει να τους εμπλέξει σε έναν πόλεμο ενάντια σε μια ανίκητη Ρωσία, ενώ έχει διώξει τα στρατεύματά του από τις «μικρές» αφρικανικές χώρες.

Αν ο Αρκούδος δει τον εαυτό του πολύ ενοχλημένο σε σημείο εκνευρισμού, είναι βέβαιο ότι οι Ρώσοι θα κάνουν σύντομη δουλειά με τα στρατεύματά του. Κατηγορηματικός σε αυτό το θέμα ο αντιπρόεδρος της Δούμας Πιοτρ Τολστόι! Προβλέπει την εξάλειψη όλων των Γάλλων στρατιωτών που στάλθηκαν στην Ουκρανία (συνέντευξη στο BFMTV ). Ένας άμεσος πόλεμος θα ήταν καταστροφικός για τη Γαλλία! Θα ήταν μια πραγματική καταστροφή, βυθίζοντας τη χώρα στο χάος και υποβιβάζοντάς την στις τάξεις των εθνών του «τέταρτου κόσμου». Τα πυρηνικά της όπλα θα ήταν αναποτελεσματικά έναντι της Ρωσίας!

Η Γαλλία γίνεται «τριτοκοσμική», έχοντας χάσει κάθε έννοια τιμής, μια χώρα σκόπιμα φτωχοποιημένη από μια ηλίθια, απίστευτα ανίκανη άρχουσα πολιτική τάξη.

Όποιες κι αν είναι οι «αφηγήσεις», οι «στρατηγικές», οι «τακτικές» τους, οι Ρώσοι παραμένουν ανίκητοι χάρη στη συνεχή, συχνά ηρωική ιστορία τους, και τις «αφηγήσεις» τους βασισμένες στην πραγματικότητα των γεγονότων και όχι σε ψευδαισθήσεις! Πρέπει απλώς να αναρωτηθούμε γιατί όλη η Ευρώπη μαζί, συν οι ΗΠΑ, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να νικήσουν τη Ρωσία στην Ουκρανία ή δεν τολμούν, μέχρι σήμερα, να της κηρύξουν ανοιχτά τον πόλεμο.

… Με εξαίρεση τον ακαταμάχητο, θαρραλέο ιππότη και άγρυπνο Μακρόν που ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τη Γαλλία… στην Ουκρανία;

Οι ατλαντιστές καταφεύγουν συχνά σε απλοϊκές, ακόμη και χονδροειδείς, μεθόδους, που αποδεικνύονται αναποτελεσματικές, για να επιτύχουν αυτό που πιστεύουν ότι οδηγεί σε ισορροπία. Σύμφωνα με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ « Χρειάζονται διαπραγματεύσεις και συλλογική εργασία για να βρεθεί η ρεαλιστική ισορροπία συμφερόντων στην οποία μπορεί να βασιστεί μόνο μια σταθερή ειρήνη ».

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023. 

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός. 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας. 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές. 

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.  

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια. 

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου. 

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. 

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου